reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
karpanna, nie wiem. mogę Ci tylko dać przykład z mojego wymazu. pojechałam na kontrolny wymaz do lab. na obecność bakterii (czyli teoretycznie coś podobnego do tego gbs, bo paciorkowiec to też bakteria). na wyniku miałam wykazaną bakterię+grzyba, bo właśnie byłam po kuracji metronidazolem i po nim mi wyszedł. jedynie czego nie miałam to tego wykazu leków na grzyba. tylko antybiogram był dla bakterii. babka powiedziała, że to dlatego, że posiew był robiony pod kątem bakterii.
także cięzko stwierdzić. ja miałam taki przypadek.

sprite - pewnie zależy od laboratorium. Zobaczymy mam wyniki mieć 23.12. Morfologię oraz mocz robiłam w zeszłym tygodniu. dzis odebrałam wyniki mówił że są ok. Mnie zdziwiło że w moczu mam leukocyty 4-6 ale on nic na to nie mówił. Na 30.12 znów mam mieć świeże wyniki. PO co tak często?? Może żebym miała do szpitala aktualne?

leukocyty masz w normie (ciężarnej)
Nie wiem czemu masz znowu robić wyniki, Ja robiłam teraz i już raczej do porodu nie będę musiała, bynjamniej tak było w poprzednich ciążach.

ja we wrześniu też miałam leukocyty powyżej 5,a w listopadzie już powyżej 10 i gin zalecił brać witaminę C 3x1 i żurawit 2x1 ,żebym nie musiała antybiotyku :tak:
twój gin tak często każe Ci robic wyniki ,a mój jak dla mnie za rzadko tylko 3 razy robiłam przez cały okres ciązy,mówię o tych podstawowych krew,mocz

a z tymi tygodniami w szpitalu to liczą jak im wygodnie,ja jednego urodziłam 8 dni po terminie,a drugiego 2 dni po terminie i w obu przypadkach napisali,że poród w 40 tygodniu:-p

Ostatnia edycja:
Cholera go wie, wkurza mnie bo pogadać się z nim nie da. Mam leżeć plackiem a reszta ma mnie obsługiwać. Jak to zrobić przy dzieciach i to w dodatku jednym rzygającym na prawo i lewo.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
Emilchen super fotka:-) ! Sliczna buzka:-)

U mnie wszystko oki, przeplywy dobre, KTG dobre, szyjki ponoc malo, rozwarcie ponoc na 3 cm, ale to o niczym swiadczy wiec czekamy:-) a ile to nie wiem.
Generalnie nie jest zle ale bardzo mnie wymeczyli, w szpitalu szybciej urodze niz w domu, tam wiecej odpoczywalam:-)
A i dziewczyny mialy glowki w dol, a teraz maja 69:-)

A waga jeszcze w koncu znam okolo 2500:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
LayDekk, a który to już odczyn? ja miałam 2 razy. teraz gin w ogóle nic nie kazał. ale na 8.01. zrobię sobie mocz i krew.

Do góry