reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Sprite, no myślę, że przynajmniej dwie wizyty jeszcze przede mną.

A może, spróbuj zadzwonić do tego lekarza i spytać się jak masz zrobić to USG skoro nie chcą Cię zarejestrować przed terminem porodu?

reklama
Marcioszek super, że jest dobrze :-) Ja ruchy też czuję tak mocno, że wydaje mi się, że mi brzuch rozerwie, no i do tego dużo częściej, niż wcześniej, więc w sumie się cieszę pomimo bólu chwilami. Mój lekarz mówił na ostatniej wizycie, w środę, żeby wagą z usg się za bardzo nie sugerować na tym etapie, zmierzył mi małą (i też miała prawie 3 kg), ale to tylko dlatego, że zapytałam ile waży.

Marcioszek super, że wszystko ok.

Ja tak czytam i się zastanawiam jeśli Zosia w 32tyg ważyła właśnie około 3kg to ile teraz :O

Co do ruchów Unita to do nie dawna miałam podobnie, jak by Mala chciała wyjść pepkiem a teraz już jest spokojniejsza jak by czekała na godzinę zero i miała przy.pierdzielic ze zdwojoną siła:p

Ostatnia edycja:
Marcioszek, nie mam do niego nr tel. musiałabym go jakoś w szpitalu złapać. ale szczerze mi się nie chce. na prywatne usg termin też był dopiero około 15.01., wiec prędzej mi w szpitalu zrobią niż sama się doproszę lub zapiszę. przejdę się jeszcze tylko do 2 przychodni obok mojego bloku i więcej nie kombinuje, bo nie mam siły na takie wycieczki :confused2:

Dagi, ja się martwię jak duży będzie Kuba skoro to jeszcze miesiąc do terminu. Jesteś pewna, że dobrze Ci podali wagę w tym 23 tygodniu? Bo jeżeli tak to Zosia chyba będzie bardzo, bardzo duża. Przecież dzieci w 3 trymestrze przybierają najwięcej. Mój Kuba w 26 tygodniu ważył 1kg.

reklama
Do góry