reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ogólnie na 14.01, ale moja gin ma dyżury 3 (sobota) lub 11 (niedziela), a w niedzielę nie bardzo chciałabym rodzić. Z jednego z pierwszych USG termin wychodził na 7.01

reklama
To masz termin tak jak ja. U nas w ogóle nie ma takiej opcjonalnie wywołanie przed terminem :/ a jak cc ktoś ma to po skończonym 39tc wcześniej nie tykają

LayDeeK to mój teść chce żebym 24 urodziła bo on ma wtedy urodziny. Powiedziałam mu ze jak przenoszę ciążę 10dni to już nie ma "córci" :p

Ostatnia edycja:
Będę z nią rozmawiać na wizycie 30go. Teraz próbuję rozszyfrować zapis KTG. Ale mówiła, że łożysko jeszcze nie dojrzało na przykład, więc najważniejsze dla mnie by dotrwać do stycznia.

McPearl super, że wszystko ok :-)

Ja tam dziękuję bardzo za wywoływanie, nawet gdyby niewiadomo kto miał być przy porodzie :-D ale jak tak wolisz to trzymam kciuki :-) niedziela ładny dzień na rodzenie

Ja też Dziękuję za wywolywanie..przy pierwszym miałam oxy plus masaż szyjki i co prawda nie mam porównania z porodem bez oxy ale z nią skurcze były bardzo mocne. .też słyszałam, że bez niej są troszkę lagodniejsze.
Znajomej teraz wywolywali a i tak skończyło się cc. Najpierw dostała żel potem oxy i d..a.

Ja mam porównanie. Nie wiem jak z mocą, ale na pewno w naturalnych jest więcej czasu na odpoczynek :-) no i każda ingerencja medyczna niesie za sobą pewne ryzyko.

reklama
Do góry