reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Gratuluję udanych wizyt, Stokrotka i EMilchen- cieszę się żę dzieciaki rosną zdrowo.

Mommy, ja też mam bardzo wysokie tętno i nic na to nie biorę, mój gin mówi że to normalne...
Udało się z tym USG prenatalnym na dzisiaj, jedziemy na 20.20. Mimo, że w sumie takie zwykłe USG miałam tydzień temu z kawałkiem to cieszę się bardzo bo to jednak o wiele bardziej dokładny sprzęt i na pewno będzie więcej i lepiej widać.

reklama
Ja już po!!!
Wszystkie parametry ok. Mała ma 1780g. To dziwne bo wg usg prenatalnego ze środy miała 1470. Ale pozostaje przy tym ze wazy wiecej :)))
Z tego wszystkiego zapomniałam zapłacić lekarce. Wróciłam sie, ale juz jej nie było. Także za miesiac, płatność podwójna przez moja skleroza :p

Ale jak byłam w szpitalu to właśnie tak kazali jeść przy cukrzycy ciazowej - ostatnia kolacja ok. 22. Z zaleceniem że jak wychodzą ketony w moczu to nawet można włączyć jeszcze nocny posiłek ok.2-3. Nie patrzcie na to jak na normalną dietę. To jest dieta kobiety w ciąży. Ona nie ma odchudzac tylko ustabilizować poziom cukrów. I po prostu nie u każdego wystarcza dieta. Ja np. jem na pewno więcej niż Jenn. Więcej węglowodanów. Na śniadania jedna kanapka ok bo rano zwykle jest problem z cukrami. Ale później już mam spoko cukier jak jem 2 kanapki albo i 3 :D

U mnie w pracy tez przy cukrzycowej diecie pacjenci ostatni posilek bardzo pozno dostawali a to byla kardiologia ;)

emilchen gratulacje!!! Super ze wszystko wporzadku no i w koncu sie ujawnił wstydniś! :) Trzymam kciuki za płytki ale teraz to na pewno wszystko będzie dobrze :)

LayDeek super ze wsio ok, hehe skleroza ciążowa ;)

Ostatnia edycja:
reklama
LayDeek super, że wszystko ok ;)

Skleroza ciężka rzecz. Mnie wczoraj przy usg pyta o datę ostatniej miesiączki, a ja yyyyeee skleroza :-D w kartę zerknąć musiała.

Do góry