reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Może ty ogólnie za mało jesz, w ciągu dnia tez. A nie myślałas żeby di dietetyka Sue wybrać żeby Ci dobrze zbilansowal dietę? Może w tej diecie coś nie gra i stad ten cukier rano, a dietetyk zna się na tym

reklama
A jaki chleb jesz? Co oni Ci tam właściwie radzili? Przeliczasz sobie indeks i węglowodany?

Ostatnia edycja:
Doggi w ciągu dnia na pierwsze śniadanie kanapkę z dodatkami do tego albo jajecznica albo parówki, czasem coś innego.. Potem na drugie śniadanie albo kanapka i jogurt z płatkami, albo jabłko i jogurt z płatkami; na obiad zazwyczaj mięso/ryba plus warzywa i ryż; na podwieczorek jabłko; na kolację dwie kanapki albo bułka żytnia bądź grahamka; no i przed samym snem znowu kanapka.
Nie jestem głodna w ciągu dnia, a jeśli jestem to po prostu dodaję sobie posiłek. Te poranne cukry mam od tygodnia, tak to wcześniej było ok.
Megami jem żytni, bo jest akurat dla mnie najlepszy, ale też nie każdy także czasem testuję i sprawdzam, bułka grahamka bądź żytnia. Nie przeliczam, po prostu wiem jaki indeks ma to co jem. W mojej poradni jak widzę kiepsko podchodzą do pacjentek..

Jenn może powinnaś po prostu mniejsze porcje zjadać. Na pewno nic smażonego. Na śniadanie kanapka plus jajecznica lub parówki to mi się dużo wydaje i tak kolacja o 23 trochę późno wiec nie masz nawet kiedy tego przetrawic stąd wysoki cukier rano.

mi tam parówka nie pasuje, ale ja nie dietetyk ;-)

mam dziś wizytę o godz. 13:15. zielonego pojęcia nie mam czego się spodziewać.

reklama
Doggi tylko naturalne jadam.
Elutka akurat wydaje mi się, że parówki są ok, po nich także cukier dobry. Natomiast dziś spróbuję zjeść o 21 ostatni posiłek i zobaczę co będzie, sama nie wiem. Hm porcje wydają mi się i tak dosyć małe, nie jem wielkich porcji.

Do góry