reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

jeżyk, o takich luksusach nawet nie marzę, chociaż za izolatkę to bym nawet zapłaciła, byle nie leżeć z tak durnymi torbami, jak ostatnio :wściekła/y:

reklama
ELutka, trzymam kciuki:-)

U nas wszystko dobrze, Jagoda rośnie- chociaż do kolosów to ona nie należy, mam nadzieję że dobije do 3 kg chociaż w takim tempie to będzie trudne... Waży teraz 1060 gram, przybrała dokładnie 400 gram w 4 tygodnie więc wychodzi po 100 gram na tydzień. W takim tempie to w dniu porodu nie będzie nawet 2,5 kg .... lekarz powiedział, żeby się nie martwić, ze jest w sam raz. Wymiary też mam dobre, odpowiadające wiekowi ciąży. Łożysko w porządku, ilość wód płodowych odpowiednia. Mała jest ułożona pośladkowo, ale i tak mam mieć cc więc to nie problem. Następna wizyta za 4 tygodnie 4 grudnia. I powiedział, że mam zadzwonić dzisiaj wieczorem do niego to wpisze już mnie na termin cesarki w styczniu:-)

Wizyta w Ikei też w miarę pozytywna.

A potem w domu okazało się , że źle mi wypisał zwolnienie, wpisał NIP pracodawcy męża zamiast mojego.... i dzisiaj znowu muszę do niego lecieć...

No mi się udało dwa razy. Z Cypkiem w dzień w który wychodzilam dopiero nad ranem mi kogoś dołożyli, ale już mi było obojętne, bo wiedziałam, że idę do domu.

Elutka- a te zastrzyki to gdzie dostajesz?

Suseł- gratuluję udanej wizyty. Wagą się nie przejmuje, jeszcze może Cię zaskoczyć :) mój też nie będzie kolosem. A który masz tydzień?

Nulini u nas mozna pokoj rodzinny wykupic. 300zl kosztuje za te dwie doby po sn. No i tam masz normalnie kanape dla meza zeby mogl byc z Toba 24h, fotel, przewijak, Twoje lozko, lozeczko dziecko. Luksus.

Normalne sale mega zle nie sa z tego co widzialam. Bardziej te plytki na porodowkach mnie przygnebily :p ale mysle ze rodzac bede miala to w d ;-)

Gratki udanycn wizyt

Elutka super, ze dajesz rade. Jeszcze chwila i Cie wypuszcza :-)

Agulqa i takie podejście jest super! Po porodzie jest się zwykle kilka dni w szpitalu i ja przynajmniej miałam w d..e całą otoczke ;-)

reklama
Sprite ktg ok. Skurcze się nie rysują mimo tego, że brzuch mi twardnieje. Najwyraźniej nie wylapuje albo są za słabe.

Do góry