reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry

reklama
A u nas kolejny problem.Otóż,przypomnę,że Kubulinek dostał Bebilon Pepti,bym mu dawał 1-2 razy dziennie,by jego alergia na białko zelżała i żeby tyle alergenów(jak już sie dostaną do mojego mleka-choć się ostro pilnuję)nie przechodziło.
No i mały na początku nie chciał,a od kilku dni wypija coś koł 130ml,no i pojawiła się gigantyczna wysypka na twarzy,zaognione policzki,ranki za uszami.:no::no::no:.Czy spotkałyście się z uczuleniem na Bebilon Pepti???????????????????
rozalka- u nas się wysypka zaogniła też po pepti bebilonie więc lekarka kazała przejśc na Nutramigen. Teraz już jesteśmy na normalnym Bebilonie i alergii ani śladu. Nutramigen piła ok 2 miesiące.

Ja się jakoś wystraszyłam tego Bebilonu Pepti, choć mam receptę. Nie wykupiłam. Suche placki są już prawie niewidoczne, smaruję ciałko małej 2 razy dziennie kremem balneum Hermal Baby - polecam, słoik 125g kosztuje tylko 20zł (dla porównania krem Oilatum - 25zł za 40g). W zasadzie został już tylko 1 placek który nie schodzi, ale też i nie powiększa się, a nic nowego na skórce już nie wyskoczyło. Więc chyba nie ma sensu podawać tego Pepti :confused: Albo podawać Nutramigenu?

A z potraw słoiczkowych nawet po podejrzewanym przeze mnie ziemniaku nic nowego się nie pojawiło, więc tamten wysyp to jednak był pewnie przez mleczko :dry: Mała wcina wszystko co jej podaję z równym apetytem.

a moze podejesz jeej kaszke mleczno - ryzowa i zmieniłas firme?
tak apropo to bananowa z NESTELE JEST WSTRETNA:sorry:
A TA SAMA Z BOBOVITY PYSZNA:-)

ja dzis chciałm sarke oszukac i zamiast sinlacku dac bananowa to cwaniara pluła i musiałam wylac i sinlac zrobic:zawstydzona/y:

agusia9915 też miałam tą bananową z Nestle i smierdziała mi tak, że nos zatykałam, BoboVita o wiele lepsza i smaczniejsza, też tak myślę!!! :tak: My cały czas jedziemy na tej samej kaszce (ryżowej, a nie mleczno-ryżowej, żeby nie dawać innego mleka niż Bebilon) więc nie w tym rzecz :no:

Ojjjj oby to nie było to! :-( Może to tylko jakiś niegroźny wyprysk... napisz jutro co powie Wam pediatra.

reklama
Do góry