reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
Oby ta nieszczęsna ospa ominęła Oliwkę szerokim łukiem:happy2:
Niestety nie ominęła :no:
Byłam dziś po żłobku u lekarza, początek ospy, narazie jedna wielka zmiana, ale tak charakterystyczna dla ospy, że lekarz nie miał wątpliwości. Powiedział, że przed nami jeszcze wysyp. I że dobrze, że przyszłam tak szybko, bo tabletki hamujące wirusy powinny zadziałać łagodząco. Oprócz tabletek dostałam krem do smarowania zmian, no i do kontroli za 10 dni. Jedyne pocieszenie, że zdążymy się z tą ospą uporać do świąt.

maluchy mi sie rozchorowały wczoraj z Patryczkiem byłam u lekarza i niestety angina ropna dzisiaj Weronika wstała z wysoka gorączką zaraz się zbieram na dyżur chyba i ją angina nie ominie

a jak można się ospą zarazić??
Drogą kropelkową.Wirusy rozprzestrzeniają się drogą kropelkową i powietrzną. Można się zarazić przebywając nawet w odległości kilkudziesięciu metrów od osoby chorej.
Chory zaraża dwa dni przed wystapieniem wysypki,aż do momentu zaschnięcia strupków.

maluchy mi sie rozchorowały wczoraj z Patryczkiem byłam u lekarza i niestety angina ropna dzisiaj Weronika wstała z wysoka gorączką zaraz się zbieram na dyżur chyba i ją angina nie ominie
Oj bidulki małe.
U nas mega katar i kaszel.:confused:

Madzia, zdrówka dla dzieciaczków.

a jak można się ospą zarazić??

Ospa jest bardzo zaraźliwą chorobą, rozprzestrzenia się drogą kropelkową i powietrzną (wisusy niosą się z wiatrem - stąd nazwa wietrzna). Można się zarazić przebywając nawet w odległości kilkudziesięciu metrów od osoby chorej :tak:

Oj te choróbka okropne, Oli też ma katar i kaszel, ale to normalne w ospie.
Oli wczoraj miała tylko 1 zmianę, a dziś rano obudziła się nakropkowana na twarzy jak biedronka :baffled: Narazie są czerwone kropki, ale jak zrobią się bąble i zacznie ją to swędzieć, to już widzę tę drogę przez mękę, jak jej tłumaczymy ciągle, żeby nie skubała i drapała :surprised: Chyba się zaopatrzę w kaftan bezpieczeństwa i dziecku ręce zwiążę, bo nie chcę, żeby jej zostały blizny na twarzy, a Oli z rodzaju skubaczek, jak spierzchły jej usta, to ciągle skubała spierzchniętą skórę do krwi.

reklama
Zrdrówka dla Oli.
U nas nie najlepiej,mały w nocy gorączka i straszny kaszel,chyba zeszło na oskrzela.
Ja mam mega katar,ból głowy...rozłozona na maksa.

No i jednak zapalenie oskrzeli i Augmentin..............

Ostatnia edycja:
Do góry