reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Joasiek mam nadzieje ze to tylko trzydniowka (moja starsza corka miala ja majac 4,5 miesiaca)
a moja Jenni znowu zakatazona:baffled: zeby znowu nic sie ztego niezrobilo

reklama
Na razie jest ok! :happy: Mała śpi od 2 godzin, gorączka się na razie nie pojawiła (ostatni czopek podany 5,5 godziny temu).
Tycia.. doktorka zrobiła wielkie oczy jak usłyszała, że Milenka rano miała 39,3 stopnie.. to podobno za duża temperatura dla takiego maluszka żeby to tak zostawić i powiedziała, że jeśli nie da się jej zbić czopkami i gorączka wciąż będzie wracać, to mamy z nią jechać. Kurcze, naprawdę się wystraszyłam :dry: Teraz już wiem co to jest strach o dziecko :nerd:
Rano byliśmy u innej pediatry, bardzo młodziutkiej, bo nasza przyjmowała dopiero po południu. Potem zadzwoniłam do tej naszej i babka powiedziała, że jeśli nie ma innych niepokojących objawów to czekamy na jutrzejsze wyniki.
Ja też mam nadzieję że to tylko trzydniówka, choć oglądałam ją parę godzin temu i żadnych plam ani wysypki nie ma... a to podobno norma przy trzydniówce?

Joasiek jak moja corka miala trzydniowke to oprucz goraczki niemiala zadnych innych objawow:tak: ani jednej kropki na ciele ani zaczerwien.

Cholera, godzine po tym jak napisałam to powyżej mała miała już 38,8 stopni :baffled: Ciągle płacze, nie zmrużyłam jeszcze oka, a do tego nie chce jeść i właśnie ściągam mleko...

Strasznie mi przykro.Po 3 dniowce wysypka pojawia sie zwykle po 3 dniach lub po ustaniu goraczki nawet.
Moj Bartek raz w zyciu mial 39,5 przy rozyczce.Taki byl rozpalony:szok:.
Ciekawe jak Wam minela nocka...:confused:

Ojej ,własnie spojrzalam na godzine pisania posta.Joasiek,a czopki macie z paracetamolem czy na ibuprofenie?

Tycia: z paracetamolem, dostawała po 80mg. Nocka ciężka.. mała niby coś tam pospała ale budziła się średnio 2 razy na godzinę, ja znowu oka nie zmrużyłam :-( Już mi się ręce trzęsą z tego niewyspania jak alkoholikowi i zaczyna mnie kłuć serce :dry: Za 15 minut mam dzwonić co z tymi wynikami, a moja bidulka lezy i nie ma siły się za bardzo ruszać, mleczko tez słabo pije, temperatura dziś rano 38,5, ogólnie to chyba jej się pogorszyło :-( :-( :-(

Ja pierd***... gdzieś im się zagubiły wyniki badań krwi!!! :szok: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
A ledwo się wczoraj udało tą krew pobrać, żyłka była cieniutka a musiały być 2 probówki i strasznie to długo trwało zanim się napełniły... jak mi każą powtarzać to chyba uduszę kogoś gołymi rękami :angry:

reklama
ojej mam nadzieje ze Milenka szybko wyzdrowieje a temperatura wreszcie sie obnizy :szok: mi patryk tez teraz przez ostatnie 3 dni goraczkowal po 39 stopni no wczoraj bylo 38,5 a dzisiaj wstal wreszcie bez temperatury jest na antybiotyku bo ma gardlo zawalone nic nie moze jesc wczoraj zazygam mi pol mieszkania bo jedzenie nie mogl przelknac bidula moj :no:
a co dopiero w piatek bylam z mala na kontroli i wreszcie zdrowa a w sobote wieczorem maly goraczki dostal choroba moze naprawde wykonczyc czlowierka:sick:

Do góry