reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
a to bym sie nie spodziewala, bo zazwyczaj ceny lekow sa straszliwe...
a tu taka niespodzianka!!!

Dziewczyny mam pytanie;czy wy robicie usg bioderek dzieciom nawłasną ręke czy tak wam lekarz zalecił? Bo ja do tej pory nie robiłam żadnego badania i doktórka nic nie mówiła mi na ten temat.Sama już nie wiem?:no:
Noi my wczoraj też wybraliśmy się do lekarza,bo mamusia chora i synuś pokaszluje i ma lekki katarek.Noi ja dostałam leki na przeziębienie:-(,a Maciuś jest całkowicie zdrowiótki :happy::happy:stwierdziła pani doktor mamy tylko psikać do noska microspray DALBER.:tak::tak:

agata24: U nas pediatra zaraz po porodzie mnie poinformowała, że po 6 tygodniu należy dziecku zrobić USG bioderek. Skierowania nie dostałam, tylko namiary na prywatną przychodnię która takie USG robi.

Dziewczyny, KONIECZNIE ZRÓBCIE TO BADANIE Waszym pociechom!!!!!!
Milenka była badana 5 razy po urodzeniu, a potem jeszcze 2 razy na kontrolach i wszystko wydawało się być w porządku. A dzisiaj okazało się na USG, że ma poważną dysplazję lewego biodra :-( :-( :-(
Widziałyście na pewno na ulicach ludzi którzy tak koślawo chodzą utykając.. to właśnie efekty nieleczonej dysplazji. A im wcześniej się tą wadę wykryje, tym krócej trwa leczenie. Najkrócej to niestety aż 6 tygodni :baffled: A nieraz trwa to całymi miesiącami jeśli zbyt późno się to wykryje.
Jestem przerażona co to będzie :szok: :szok: :szok: Mała będzie musiała przez minimum 6 tygodni nosić specjalną uprząż która usztywni jej nóżki i utrzyma w pozycji na boki. Zdążyłam trochę o tym poczytać na forach i już się boję... to podobno obciera dziecko, jest strasznie niewygodne i dla dziecka, i dla mamy. Musi to nosić non stop - 24h/dobę. Ściąga się tylko do kąpieli. Może być problem z włożeniem jej do wózka w tej uprzęży, może się do niego po prostu nie zmieścić. No i już sobie wyobrażam jaki będzie dziki wrzask... spać w tym też pewnie nie będzie jej wygodnie, więc nocki też mogą być nieciekawe :baffled: :-( :-( :-(
Podobno aż 6 dzieci na 100 ma tą wadę, więc sporo...

Od mojej znajome corka musiala przez 6 tygodni miec oprucz pampersa jeszcze dwie pieluchy tetrowe wlozone i teraz jest OK

irtasia27: Milenka jest już niestety za duża na podwójne pieluchowanie, dlatego będzie miała założoną specjalną szynę unieruchamiającą, albo uprząż.. zobaczymy co zaleci ortopeda, mam nadzieję że już w poniedziałek uda się załatwić wizytę :-(

Joasiek-nie martw sie ta dysplazją-to naprawde mozna szybko cofnąc u tak malutkiego dziecka . Moja siostra miała wykrytą dysplazje biodra w 8 miesiącu!:szok: :szok: :szok: życia!
Musiała biedna lezec w specjalnym aparacie kiedy inne dzieci juz siadały i chodziły, potem przez cala podstawówe musiała chodzic na korektywe ale dzisiaj-bedąć dorosłą , wysportowaną kobietą po tej wadzie nie ma nawet sladu.:-D Więc u malutkiej Milenki na pewno wada szybko sie cofnie i juz nie wróci. Grunt to szybko i konsekwentnie działać:tak:

madzix: Dzięki kochana za pocieszenie.. ale i tak się tym martwię :-( Milenka też niestety będzie leżała w takim aparacie, mam nadzieję że te 6 tygodni wystarczy i nie trzeba będzie dłużej ją tym męczyć... i że nie będzie przez to opóźniona w rozwoju fizycznym w porównaniu z innymi dziećmi, choć na pewno na te półtora miesiąca się zatrzyma, ale może potem uda jej się to potem szybko nadrobić :dry: Do tego jeszcze ten naczyniak...
...pół nocy dzisiaj nie spałam, tylko się zamartwiałam :baffled:

reklama
jak sie wali to wszystko na raz
jaki ten swiat ***** nie sprawiedliwy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
cała ciaze uwazasz , lezysz, jesz co najlepsze i dziecko ma takie problemy
a takie co baluja ,pala i pija i i ich porod wyglada jak pierdniecie dzieci do domu dziecka oddaja lub wyzucaja ......
a Tobie człowieku jedyne co zostało to NADZIEJA ze Twoje DZIECKO BEDZIE ZDROWE :cool2:

JOASIEK BEDZIE DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry