reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Justyna, moja Milena wlasnie wczoraj skonczyla kuracje antybiotykowa. Wiem, ze antybiotyki nie tylko niszcza bakterie te zle ale tez dobre, dlatego w trakcie kuracji antybiotykiem i po niej (jeszcze 2-3 tyg. ) nalezy podawac probiotyki. Ja daje Lacidofil. No i nalezy je dawac min. 30 min po podaniu antybiotyku.
Dokładnie probiotyki ważne.Dzieci alergiczne szybciej łapią infekcje,a antybiotyki wyjaławiają organizm i potęguja alergię.Błędne koło.
Jeżeli to kaszel na tle alergicznym,to jak najszybciej do alergologa,bo może to grozić nawet astmą oskrzelową.Czym więcej antybiotyków,tym większe ryzyko.Biedny maluch.:baffled:

reklama
kurcze to co ja mam za lekarza,daje nam tylko acidolac w saszetkach 1x dziennie przy antybiotyku!:wściekła/y:
moja siostry dziecko jak bralo antyb.to dostawalo jeszcze jakis lek przeciwko grzybicy w jamie ustnej!:no:
a gosia jesli chodzi o mleko to ci powiem,ze u nas taka dziura ze jest tylko zwykle,albo 3r z kleikiem,bo kiedys chcialam kupic smakowe takie jak ty pisalas z miodem chyba...i u nas bida z nedza.
ale moj darek wlasnie pojechal do lodzi,m.in do tego lekarza,wiec poszuka tam:happy2:

justynka1 a czy maly mial badania na astmatyczne zapalenie oskrzeli:confused:
Moj syn juz na to choruje od urodzenie a ma juz 5 lat, do roku czasu chorowal miesiac w miesiac objawia mu sie straszny kaszel i katar i niezawsze goraczka

a czym sie objawia ta choroba oprocz kaszlu i kataru i z czym sie wiaze?:-(
Ta choroba objawia sie kaszlem i katarem (tez nie zawsze) ale jak jest to jest wodnisty i przy ostrzejszym stadim jest goraczka miedzy 39 a 40 stopni , w sumie w oskrzelach zalega wydzielina. A czy maly ci chrapie :confused: albo jak jest chory to jak oddycha slychac charczenie :confused:

no to i na nas przyszła pora
czas zacząć wędrówkę po lekarzach..
we wtorek na szczepienie, później do alergologa bo małą ma brzydką wysypkę na rączce i brzuszku, ortopeda bo miałyśmy się zgłosić do kontroli jak będzie chodzić, no i na koniec kardiolog... dzisiaj chciałam ją zarejestrować do kardiologa a baba do mnie z tekstem: "pani zadzwoni za tydzień i będziemy na połowę kwietnia zapisywać" :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

a do alergologa wogóle nie mogę się dodzwonić :wściekła/y:

reklama
no to i na nas przyszła pora
czas zacząć wędrówkę po lekarzach..
we wtorek na szczepienie, później do alergologa bo małą ma brzydką wysypkę na rączce i brzuszku, ortopeda bo miałyśmy się zgłosić do kontroli jak będzie chodzić, no i na koniec kardiolog... dzisiaj chciałam ją zarejestrować do kardiologa a baba do mnie z tekstem: "pani zadzwoni za tydzień i będziemy na połowę kwietnia zapisywać" :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

a do alergologa wogóle nie mogę się dodzwonić :wściekła/y:
:szok::szok:powalilo ich:confused::szok::szok:

Do góry