reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

ciesze sie KAROLINA ze wszystko brilliant!!!!! moze ma spuchniete oczy jak sie nie wysypia?:eek::baffled:albo faktycznie jakas forma uczulenia....

reklama
Karolina ciesze sie bardzo ze Milenka jest zdrowa....:tak::-).A te oczka puchna moze rzeczywiscie jak sie nie wyspi albo jak spi za dlugo....:sorry::baffled:

Milutek też się ostatnio budzi z zapuchniętymi oczkami i bardzo biednie wygląda po przebudzeniu.

Dziś bylismy u okulisty....
Milenka ma astygmatyzm :-(
-1 i -1,5 dioptrii na oczku nad naczyniakiem :-:)-:)-(

Milutek też się ostatnio budzi z zapuchniętymi oczkami i bardzo biednie wygląda po przebudzeniu.

Dziś bylismy u okulisty....
Milenka ma astygmatyzm :-(
-1 i -1,5 dioptrii na oczku nad naczyniakiem :-:)-:)-(
Oj,to nieciekawie,ale spokojnie..A powiedz mi jak sprawdzili tą wadę.My z mężem tez mamy małą wadę wzroku i obawiam sie o Kubę,więc trzeba by z nim też się chyba przejść do okulisty.Ja mam astygmatyzm i wykryli mi go na końcu podstawówki.Okazało się,że nie wcześniej bo moje oczy się "wytrenowały",dopiero jak wada sie lekko pogłębiła to sprawdzili dokładnie.No i teraz wiadoo,że mam wrodzony astygmatyzm i ciekawe,czy Kuba go nie odziedziczył.

Cieszę się Karolina, że z Milenką wszystko w porządku.

A Ciebie Joasiek przytulam, ale nie martw się tak bardzo, z astygmatyzmem można żyć :tak: Zapewniam Cię, bo sama mam astygmatyzm -1 w obu oczach, a jeszcze dodatkowo mam krótkowzroczność (-1 i 2,75).

Ja mam astygmatyzm i wykryli mi go na końcu podstawówki.Okazało się,że nie wcześniej bo moje oczy się "wytrenowały",dopiero jak wada sie lekko pogłębiła to sprawdzili dokładnie.
Mi też w wieku szkolnym niw wszyscy lekarze potrafili wykryć astygmatyzmu. Myślę, że to nie sprawa "wytrenowania" oczu, tylko niedouczenia niektórych lekarzy :baffled: A ja się męczyłam z kieosko dobranymi okularami :wściekła/y:

rozalka badanie było bardzo nieskomplikowane i bezbolesne - najpierw 3 x co 10 minut kropelki (chyba z atropiną) na rozszerzenie źrenic, a potem pani okulistka zagladała z pewnej odległości aparacikiem i przykładała takie soczewki. Ja tylko musiałam Milenkę trzymać, żeby sie nie ruszała.
To -1,5 wynika z mocnej opuchlizny naczyniakowej pod oczkiem. Okulistka powiedziała, że jest na górnej granicy normy, bo wiele dzieci ma astygmatyzm... za pół roku kontrola, albo zacznie się zmniejszać, albo się powiększy i wtedy okularki :baffled:

A troszkę się martwię, bo chirurg z Gdańska powiedział nam, że astygmatyzm jest wskazaniem do operacyjnego usunięcia naczyniaka, przynajmniej tej częsci pod oczkiem. A bardzo nie chcemy tego robić, bo ryzyko jest za duże, no i te blizny potem... :no::baffled:
Trzymajcie kciuki (przez pół roku heh...) żeby ta wada się nie powiększyła u Milutka :sorry:

reklama
Mi też w wieku szkolnym niw wszyscy lekarze potrafili wykryć astygmatyzmu. Myślę, że to nie sprawa "wytrenowania" oczu, tylko niedouczenia niektórych lekarzy :baffled: A ja się męczyłam z kieosko dobranymi okularami :wściekła/y:
Tak mi powiedzieli z tym wytrenowaniem,ale czułam,że to jakaś lipa.:tak:

Do góry