reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

reklama
asienka_r chyba mamy podobne dzieci do siebie, bo moja tez 2 objady ma hehe ok 12 lunch w przedszkolu kiedy zazwyczaj daja jej jakies ciezsze jedzonko i deser i ok 15.30 dostaje tam tzw. podwieczorek, makaron z warzywami albo ziemniaki z serem i brokulami, jak ja jestem z nia w domu to tez je czesto :D i nic, dluga jest, ostatnio niestety nam choruje ale winie przedszkole bo wiadomo latwiej o zarazki, jest po zapaleniu oskrzeli i uwaga.... o malo co nie spadlam z krzesla jak uslyszalam, ze panie daly jej....lody na deser i chwalily ze zjadla cale!!!!! myslalam normalnie, ze je tam powiesze, mine to mialam nieziemska i gula mi z boku skakala. Ostatnio tez dostaly opierdziel jak bez czapki z nia po spaniu wyszly a upalnie na dworzu nie bylo plus to byl tydzien zaraz po tym jak antybiotyk skonczylismy, ehhh i co tu zrobic :( przedszkole fajne tylko te ich angielskie mozgi mnie dobijaja a raczej ich brak hehe

Ostatnia edycja:
My po wizycie, mam dla was ciekawostkę.....

od 6 do 12 doby po szczepieniu na odrę, świnkę i różyczkę, bardzo często występuje właśnie gorączka i to jest normalne.
Do tego często wysypka.Często też któraś z tych chorób się uaktywnia.

Igor się idealnie wpasował bo dotał to na 7 dobę.
Także bez nerwów tylko zbijamy gorączkę i wszystko zejdzie.

Luizka dobrze wiedzieć:p co prawda my dopiero za dwa miesiące mamy szczepienie ale oki,

aaaa kiedy idziecie jeszcze na bioderka bo mi ortopeda kazał jak młoda będzie stawiać pierwsze kroczki...

aha a mój ortopeda od bioderek na ostatniej wizycie czyli jakoś 5 miesiąc kazał nam wpaść kontrolnie jak młoda zacznie stawiać pierwsze kroczki zrobi usg i posprawdza wszystko więc tak się pytam.

Nam lekarz kazał przyjść, kiedy Nina samodzielnie będzie chodzić 2 miesiące. Wydaje mi się, że krzywo stawia nogi i stópki..

W ogóle wyskoczyły jej na pupie jakieś krostki, nie wiem, chyba jej się odparzyło, bo to też czerwone jest i, mimo, że smaruję to kremem na odparzenia, jest coraz gorzej.. Zaczęło się od tego, że zmieniłam jej pieluchy, tzn. kupiłam jedną paczkę Dada (już wcześniej ich używałam) i robiły się takie białe, malutkie krosteczki, ale zasmarowałam sudocremem i było ok. Myślałam, że to wina tych pieluch, więc kupiłam inne i wróciło wszystko do normy. Do przedwczoraj. Może tak być, że coś z kupy ją odparza albo, nie wiem, uczula? Nic nowego w sumie nie jadła, jedyne, co mi na myśl przychodzi, to to, że doprawiane obiadki miała. Jeśli po sudocremie nie zejdzie, to się do pediatry wybierzemy, bo to strasznie wygląda..

coruja Szymonowi też robiły się takie krosteczki czerwone dookoła i białe w środku. Nic ie działało- żadne kremy na odparzenia, sudocrem... nic, a wyglądało to okropnie, cały przedziałek w krostach. Pozbylismy sie tego po kilku smarowaniach clotrimazolem.

a my dzisiaj ammy roczek i jakoś mi tak smutno, że już nie mam takiego dzidziusia,pamietam wszytsko ze szpitala jakby było wczoraj, takie emocje, wielka chwila... no i smutno mi dzisiaj, ale posmucę się w pracy a w domku już tylko będą wygłupy z Tymkiem
mam pytanko, czy na szczepienia przychodza jakies zawiadomienia? wezwania? czy to trzeba samemu pilnować, dzwonić i się umawiać?
a pisałyście o wadze...mój gigant waży 12.4 kg golutki i przed jedzeniem :-) kawał z niego faceta. był okres, jakoś latem, że był strasznym pulpetem, ale odkąd lata po domu jak mała pchła to schudł i zmężniał, tylko taki wysoki jest.

Sto lat Tymkowi ;-) Mnie na ostatnim szczepieniu napisali na karteczce, kiedy mniej więcej mam się zgłosić i kazali pilnować, dzwonić, umawiać się.. ;-)

Wstrętne krostki z pupy nam schodzą, pomógł sudocrem. Nadal nie wiem, od czego to było..

reklama
Witam,
Dziewczyny,czy możecie mi podpowiedzieć,kiedy powinniśmy zgłosić się na kolejne szczepienie? Synek za parę dni konczy roczek:) Znalazlam w książeczce jakąś karteczkę,ze niby 10.11,czyli w 13 miesiącu,tak? Może jakaś zorientowana mama podpowie mi,czy mogę wtedy zaszczepić dziecko tez na pneumokoki (1-sza dawka)?
pozdrawiam:-)

Do góry