Niestety na ciemieniuche nie pomoge bo ie miałam z nią do czynienia, słyszałam że smarowanie Emolium pomaga
Natknęłam się na coś apropo naszej wcześniejszej dyskusji o szczepieniach
Szczepić czy nie szczepić? - Galeria -Dzieci.pl
Tam jest temat różyczki. Moja ciotka będąc w pierwszej ciąży (była szczepiona) zachorowała na różyczkę.. Właśnie, mimo szczepionki. Podobno szczepionka ta jeśli już działa, to w 80%, a jest skuteczna tylko przez kilka lat, zatem szczepienie małych dziewczynek jest bez sensu, bo takie przypadki podobno co jakiś czas się zdarzają ;-) Na szczęście dziecko urodziła zdrowe.
"Dowody na skuteczność szczepień są niepodważalne, natomiast wciąż brak przekonywujących argumentów, że rezygnacja z nich jest lepszym rozwiązaniem." - nie ma takich dowodów ;-)
"Częstość występowania tego schorzenia od lat jest niezmienna. Autyzm jest lepiej i szybciej rozpoznawany, coraz rzadziej przez lata mylony z innymi zaburzeniami psychicznymi, jednak nie widać wyraźnego związku między nim o programami powszechnych szczepień. Sugestie, jakoby szczepienia przyczyniały się do występowania wśród dzieci autyzmu, nie mają potwierdzenia w statystykach. " - MAJĄ! Ponieważ autyzm zaczął się pojawiać kilka lat po wprowadzeniu szczepionek. Jest też o tym wiele artykułów popartych czymś więcej niż PTW.
Wielu lekarzy przez lata bada związek między szczepieniami a autyzmem i posiadają oni dowody na to, iż takowy istnieje.
Słuchajcie, przeczytalam też książeczkę która wychwalała szczepienia ponad wszystko. Trzeba szczepić, szczepienia są zbawieniem, są super i w ogóle szczepmy się na wszystko. Co było z tyłu okładki? Sponsor: Polskie Towarzystwo Wakcynologii.. Większość pism itd dostaje odpowiednie wynagrodzenie za współpracę. Przeczytałam raz nawet, że szczepionki nie zawierają rtęci