reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

ananaska trzymam kciuki i wierzę że powtórne badanie wyjdzie jak należy, chyba ta pani doktor choć troszkę
Cię uspokoiła mam nadzieję :)
mamuśkaaa oby serduszko było zdrowe. Mój miał szmery jak się urodził co ja się nerwów najadłam! a za parę dni wszystko było już w porządku. Więc nie ma się co martwić na zapas, choć wiem że to niełatwe. No i gratuluję synka!
mamaktosia super synuś :)

Ja po wczorajszym usg cała szczęśliwa - wszystkie zastawki, przegrody itd itp prawidłowo, dzidziuś machał do nas rączką, no i nikt nie ma wątpliwości że to chłopiec :-D
A jutro się wybieram na glukozę, fuuj już mi niedobrze, nie wiem jak 2 godziny wytrzymam.

reklama
może dlatego że chłopca szybciej można poznać;-)
chociaż na sierpniówkach też mieliśmy mieliśmy przewagę - 43 chłopców i 23 dziewczynki. Chłopy nas zdominują

Ananaska- a Ty jeszcze nie wiesz co u Ciebie siedzi;)? Ja nie wiem, bo nie byłam na usg od 13 tyg:p Idę 1 sierpnia.

Gabiczek- chłopcow rodzi się więcej generalnie w naszym społeczeństwie...

Aaaa i Filip też miał szmery na serduszku, ale wyszły niegroźne...

z tą glukozą to nie wiem kiedy się powinno robić bo moja ginekolog już od ponad miesiąca chciała mi dać skierowanie, ale wtedy miałam cały czas mdłości więc nie dałabym rady zrobić tego badania i idę dopiero teraz

test obciążenia glukozą należy wykonywać w ściśle określonych tygodniach ciąży. Ja też dostałam skierowanie, ale gin powiedziała, że badanie mam wykonać po 24tc,

No właśnie tak myślałam :) Bo mi ostatnio ginek mówił, że skierowanie dostanę na następnej wizycie (czyli w 23 tyg.) bo wcześniej się tego badania nie robi jak w 24 tyg. :)

reklama
kolejnym mamusiom gratuluje udanych wizyt :-)
my dzis tez po badaniu - wazy 506g, wierpicipietek :-D plec zostaje ta sama i sie nei zmieni :-)
skierowanie dostalam w tym na obciazenie glukoza ale mam zrobic dopiero przed nastepna wizyta czyli ok 14 sierpnia :-)
i ekg mam zrobic.
cudnie poogladac synka :-)

Do góry