reklama
michalina_ch
Fanka BB :)
ananaska bez strsu - poczekaj na wizytę. Koleżanka też miała w ciąży to co Ty. I jest wszystko ok!!!
Ja dostałam skierowanie na posiew moczu, wyniki za tydzień.
Lekarz kazał więcej nabiału jeść, mniej węglowodanów.
Jutro jadę do urlop i będę się tydzień byczyła!!! BUZIAKI
Ja dostałam skierowanie na posiew moczu, wyniki za tydzień.
Lekarz kazał więcej nabiału jeść, mniej węglowodanów.
Jutro jadę do urlop i będę się tydzień byczyła!!! BUZIAKI
vici
mama Victor´a & Raphael`a
ananaska to trzymam kciukaski i super,ze dzieki ciazy przyjma cie z dnia na dzien.A w necie nie czytaj bo od tego tylko zwariowac mozna
Maua_She
Aktywna w BB
ja dziś po wizycie :-)
miałam usg- Bobasek rośnie, ale nadal nie wiemy kto siedzi w brzuszku :-(miesiąc temu mówił, że chyba chłopiec bo coś dynda... dziś Maleństwo skrzyżowało nóżki i za cholerę nie chciało nic pokazać, ale też nic nie wystawało- czyli dziewczynka. Ot i tak znów nic nie wiem. Może na kolejnej wizycie się uda.. a tak liczyłam na to, że już będę mogła przeglądać ciuszki po Córce albo dokupować coś dla chłopca. Ajjjajjj, niedobrze :-)
Pozostałe parametry ok- dziś robił mi genetyczne i wg USG to 22w2d.
A co do glukozy- w poprzedniej ciąży miałam wypić 5t0g i po 1h stawić się w przychodni na pobranie. Na czczo lekarz nie kazał robić. Teraz będzie podobnie tylko zmieniły się wymogi czy coś tam i trzeba wypić 75g i wynik po 2h. Podobnie jak w poprzedniej ciąży mam zrobić roztwór w domu i myknąć na pobranie 2h później :-) Już nie mogę się doczekać bleeeeee- glukoza jest okropna!
miałam usg- Bobasek rośnie, ale nadal nie wiemy kto siedzi w brzuszku :-(miesiąc temu mówił, że chyba chłopiec bo coś dynda... dziś Maleństwo skrzyżowało nóżki i za cholerę nie chciało nic pokazać, ale też nic nie wystawało- czyli dziewczynka. Ot i tak znów nic nie wiem. Może na kolejnej wizycie się uda.. a tak liczyłam na to, że już będę mogła przeglądać ciuszki po Córce albo dokupować coś dla chłopca. Ajjjajjj, niedobrze :-)
Pozostałe parametry ok- dziś robił mi genetyczne i wg USG to 22w2d.
A co do glukozy- w poprzedniej ciąży miałam wypić 5t0g i po 1h stawić się w przychodni na pobranie. Na czczo lekarz nie kazał robić. Teraz będzie podobnie tylko zmieniły się wymogi czy coś tam i trzeba wypić 75g i wynik po 2h. Podobnie jak w poprzedniej ciąży mam zrobić roztwór w domu i myknąć na pobranie 2h później :-) Już nie mogę się doczekać bleeeeee- glukoza jest okropna!
MamUśKaaa88
K.M-Bno jest siusiak choć też słyszałam, że tzw. "kokonek" jest u każdego tylko w górę to chłopiec, a w dół dziewczynka Różne opinie
ananaska spokojnie... Najważniejsze to być dobrej myśli. Wiem, że łatwo się mówi, ale najpierw się dokłądnie przebadaj, a dopiero potem ewentualnie martw, choć mam nadzieję, że wtedy nie będzie już o co!
michalina_ch udanego urlopu! Zazdroszczę ja dopiero 12. 08 urlop... Też czekam na wyniki posiewu
Wczoraj i ja byłam u lekarza. Nasza fasolka okazała się być chłopcem Mój mąż już po 30 sekundach widział siusiaka, nawet lekarzowi więcej to zajęło Mi musieli dokładniej i w 3d pokazać bo jestem jednak kiepska w oglądaniu usg Lekarz pomierzył Malucha, wygląda na to, że wszytko ok. Powiedział tylko, że w serduszku między komorami jest mała dziurka ok. 1mm, kazał skotrolować za jakiś czas. Stwierdził, że często zarasta jeszcze w ciąży, jak nie to do drugiego roku życia. Poza tym taka mała jest niegroźna i ma w niczym nie przeszkadzać. Za 3 tyg, będę na usg u mojego lekarza (bo teraz b yłam u innego prywatnie) to poproszę żeby zwrócił uwagę. Jutro mam wizytę ginekologiczną, więc też na pewno wspomnę. Tak czy siak kazał się nie martwić, więc jestem dobrej myśli
ananaska spokojnie... Najważniejsze to być dobrej myśli. Wiem, że łatwo się mówi, ale najpierw się dokłądnie przebadaj, a dopiero potem ewentualnie martw, choć mam nadzieję, że wtedy nie będzie już o co!
michalina_ch udanego urlopu! Zazdroszczę ja dopiero 12. 08 urlop... Też czekam na wyniki posiewu
Wczoraj i ja byłam u lekarza. Nasza fasolka okazała się być chłopcem Mój mąż już po 30 sekundach widział siusiaka, nawet lekarzowi więcej to zajęło Mi musieli dokładniej i w 3d pokazać bo jestem jednak kiepska w oglądaniu usg Lekarz pomierzył Malucha, wygląda na to, że wszytko ok. Powiedział tylko, że w serduszku między komorami jest mała dziurka ok. 1mm, kazał skotrolować za jakiś czas. Stwierdził, że często zarasta jeszcze w ciąży, jak nie to do drugiego roku życia. Poza tym taka mała jest niegroźna i ma w niczym nie przeszkadzać. Za 3 tyg, będę na usg u mojego lekarza (bo teraz b yłam u innego prywatnie) to poproszę żeby zwrócił uwagę. Jutro mam wizytę ginekologiczną, więc też na pewno wspomnę. Tak czy siak kazał się nie martwić, więc jestem dobrej myśli
awunia1234
MamUśKaaa88 gratuluję synusia :-) Chłopcy górą ;-) Jak lekarz powiedział, że jest ok, to tak jest :-) Dziurka na pewno zarośnie i zostanie tylko małym wspomnieniem;-)
Maua_She chyba masz w brzuszku małego wstydnisia albo wstydnisię ;-)
Mnie już się robi niedobrze jak tak piszecie o walorach smakowych tego roztworu
Maua_She chyba masz w brzuszku małego wstydnisia albo wstydnisię ;-)
Mnie już się robi niedobrze jak tak piszecie o walorach smakowych tego roztworu
MamUśKaaa88
Dzięki Dziewczyny! No ja też jestem dobrej myśli Niania a to po urodzeniu jakoś badałaś córę w tym kierunku? Powiem Wam, że chłopczyk zaskoczenie duże, bo wszyscy obstawiali dziewczynkę i my z mężem też najważniejsze, żeby zdrowe były te nasze dzieciątka
reklama
Koralikowa
mamuska super....a moja znajoma te zmiala wykryta w ciazy te dziurke u malenstwa,wszystko sie sklepało..jak to lekarz mowil jej..wiec bez obaw,,jest dobrze,to na pewno bedzie)
maua no ja tez mam wstydnisiowate dzieciatko)
maua no ja tez mam wstydnisiowate dzieciatko)
Podziel się: