reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
ananaska bez strsu - poczekaj na wizytę. Koleżanka też miała w ciąży to co Ty. I jest wszystko ok!!!

Ja dostałam skierowanie na posiew moczu, wyniki za tydzień.
Lekarz kazał więcej nabiału jeść, mniej węglowodanów.

Jutro jadę do urlop i będę się tydzień byczyła!!! BUZIAKI

ja dziś po wizycie :-)
miałam usg- Bobasek rośnie, ale nadal nie wiemy kto siedzi w brzuszku :-(miesiąc temu mówił, że chyba chłopiec bo coś dynda... dziś Maleństwo skrzyżowało nóżki i za cholerę nie chciało nic pokazać, ale też nic nie wystawało- czyli dziewczynka. Ot i tak znów nic nie wiem. Może na kolejnej wizycie się uda.. a tak liczyłam na to, że już będę mogła przeglądać ciuszki po Córce albo dokupować coś dla chłopca. Ajjjajjj, niedobrze :-)
Pozostałe parametry ok- dziś robił mi genetyczne i wg USG to 22w2d.

A co do glukozy- w poprzedniej ciąży miałam wypić 5t0g i po 1h stawić się w przychodni na pobranie. Na czczo lekarz nie kazał robić. Teraz będzie podobnie tylko zmieniły się wymogi czy coś tam i trzeba wypić 75g i wynik po 2h. Podobnie jak w poprzedniej ciąży mam zrobić roztwór w domu i myknąć na pobranie 2h później :-) Już nie mogę się doczekać bleeeeee- glukoza jest okropna! :no:

K.M-Bno jest siusiak :) choć też słyszałam, że tzw. "kokonek" jest u każdego tylko w górę to chłopiec, a w dół dziewczynka:D Różne opinie :)
ananaska spokojnie... Najważniejsze to być dobrej myśli. Wiem, że łatwo się mówi, ale najpierw się dokłądnie przebadaj, a dopiero potem ewentualnie martw, choć mam nadzieję, że wtedy nie będzie już o co!
michalina_ch udanego urlopu! Zazdroszczę :) ja dopiero 12. 08 urlop... Też czekam na wyniki posiewu
Wczoraj i ja byłam u lekarza. Nasza fasolka okazała się być chłopcem :) Mój mąż już po 30 sekundach widział siusiaka, nawet lekarzowi więcej to zajęło :) Mi musieli dokładniej i w 3d pokazać :p bo jestem jednak kiepska w oglądaniu usg :) Lekarz pomierzył Malucha, wygląda na to, że wszytko ok. Powiedział tylko, że w serduszku między komorami jest mała dziurka ok. 1mm, kazał skotrolować za jakiś czas. Stwierdził, że często zarasta jeszcze w ciąży, jak nie to do drugiego roku życia. Poza tym taka mała jest niegroźna i ma w niczym nie przeszkadzać. Za 3 tyg, będę na usg u mojego lekarza (bo teraz b yłam u innego prywatnie) to poproszę żeby zwrócił uwagę. Jutro mam wizytę ginekologiczną, więc też na pewno wspomnę. Tak czy siak kazał się nie martwić, więc jestem dobrej myśli :)

mamuskaaa - gratuluje chłopca - zazdroszczę - azserduszkiem sie nie martw moja młodsza jak sie urodziła tez miała mała dziurkę a po pól roku było juz wszystko ok :)))

MamUśKaaa88 gratuluję synusia :-) Chłopcy górą ;-) Jak lekarz powiedział, że jest ok, to tak jest :-) Dziurka na pewno zarośnie i zostanie tylko małym wspomnieniem;-)

Maua_She chyba masz w brzuszku małego wstydnisia albo wstydnisię ;-)

Mnie już się robi niedobrze jak tak piszecie o walorach smakowych tego roztworu :tak::-D

Dzięki Dziewczyny! No ja też jestem dobrej myśli :) Niania a to po urodzeniu jakoś badałaś córę w tym kierunku? Powiem Wam, że chłopczyk zaskoczenie duże, bo wszyscy obstawiali dziewczynkę i my z mężem też :) najważniejsze, żeby zdrowe były te nasze dzieciątka :)

reklama
mamuska super....a moja znajoma te zmiala wykryta w ciazy te dziurke u malenstwa,wszystko sie sklepało..jak to lekarz mowil jej..wiec bez obaw,,jest dobrze,to na pewno bedzie:))
maua no ja tez mam wstydnisiowate dzieciatko:))

Do góry