reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

No dziewczyny GRATULACJE DZIECIAKÓW ! Mam nadzieje ze każda ma co wymarzyła sobie , niepisze pokolei każdej bo pamięci takiej nie mam :) a na telefonie ne moge sprawdzić :) więc post dla wszystkich mamusiek !!!

My 31 lipca polowkowe prywatne z 3D :) nie moge sie doczekać !
My dalej w polandzie więc korzystamy z przywilei :D

reklama
marka co za niefart z tym lekarzem... to jakaś masakra...
Ja byłam wczoraj na wizycie, ale jest wszystko ok, wyniki krwi książkowe, szyjka długa, więc nie ma co opisywać :) (oby tak dalej)
No Dziewczyny też mam wrażenie, że jest więcej chłopaków, w ogóle mam wrażenie, że wszędzie się ich rodzi więcej, choć mi wszyscy zaprzeczają :p ale nawet można przejrzeć listę Szyszuni i widać, że chłopców więcej :)

marka gratki slicznej dziewuszki a lekarz masakra ...
Aia gratki syna
Ania i tobie gratki syna
mamuska kozystajcie z urlopu a niebawem i twoje polowkowe to pochwalisz sie co i jak :-)

Dziewczyny a jak wy macie z tymi ruchami?Wiem,ze juz prawie wszystkie czujemy ale u mnie jszcze na zewnatrz nic a mlody czeka i ie niecierpliwi kiedy brata poczuje.Na wizycie zapomnialam zapytac gdzie jest lozysko wiem tylko,ze jest ok z nim...Dzidzia kopie juz calkiem mocno ale to tylko ja czuje...nie pamietam kiedy z Victorem czuc bylo na brzuszku....

Vici- ja czuję już i w środku i na zewnątrz:) Ale z Filipem też tak miałam. Może to jest kwestia własnie ułożenia tam w środku, ale też tkanki tłuszczowej??? Ja mam typową gruszkę, dupsko wielkie i plaski brzuch, ale moja koleżanka chudonoga i chudoręka;), która zawsze miała większy brzuszek czuła późno ruchy na zewnątrz. Tak sobie dywaguje, w sumie nie wiem jak jest na prawdę!

P.S. Łojezuuuuu ile chłopaków u nas!!! Gratulacje dobrych informacji mateczki!

Ostatnia edycja:
ja czuje ruchy coraz bardziej wyraźniej. Mąż czasami jak przyłoży rękę to też poczuje. Widać nawet jak brzuch się odkształca jak dostanę kopniaczka :-)
mówili wam lekarze jakie położenie ma dziecko? Mi powiedziała, że główkowe i się zastanawiam czy to właściwe i pożądane

Dziewczyny gratuluję dzieciaczków :tak:
Chłopców więcej, to widać , ale kto wie, może płeć piękna jeszcze dorówna chłopcom :-)

MamUśKaaa88 i tak ma być! :-) Ma być dobrze i koniec :tak:

vici moja dzidzia kopie już dość mocno, ale nikt tego jeszcze na zewnątrz nie wyczuł, czasem jak leżę, to widzę jak brzusio faluje, ale nikt nic nie czuje jeszcze :) Ja czuję kopniaki pod ręką i normalnie, a mąż tylko raz wyczuł :)

Ostatnia edycja:
No wlasnie ja tez czuje solidne kopniaki i jak reke przyloze ale reszta nic sama nie wiem czy to czuje na rece czy tylko od wewnatrz hehehhehe.
oregano moj lekarz nie mogl okreslic polozenia bo dzieciak sie ruszal ile wlezie,krecil sie w te i na zad i fikolkowal :-D nawet porzadnie pomiezyc sie nie dal heheheh.Na tym etapie jak pamietam przy Victorze polozenie zmienia sie dosc czesto bo maluch ma jeszcze sporo miejsca wiec zmienia pozycje.

oregano wydaje mi się że dziecko jeszcze wiele razy się przekręci ale jak będzie główkowe przed samym porodem to najlepiej do naturalnego :-)

reklama
Cześć dziewczyny:)
Co do wcześniejszych wątków ja też jestem "bez talenciem" i strasznym nerwusem więc moje ostatnie podejście do wyszywania serwety skończyło się mocnym rzutem całym materiałem:) a o szydełku to wogóle nie wspominam:)

Co do ruchów, ja czuje naprawdę intensywne, aż brzuchem czasem wygina, mężowi się podoba bo jak położy rękę na brzuszku to córcia mocno daje o sobie znać;-) Ale jak wędruje w brzuszku tam i z powrotem to jest paskudne uczucie, bo przeciska się na siłę, a przecież jeszcze nie ma tak dużo miejsca. Może odczuwam to dlatego,że właśnie na razie leży miednicowo.

Do góry