reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

co do glukozy to mnie też chyba to czeka niedługo...jedna wielka masakra :-Dmusiałam głowę wystawić przez okno ,a pamiętam że robiłam chyba w marcu lub w kwietniu ( w 1 ciązy) popijałam sokiem z cytryną ale nie wszędzie pozwalają:wściekła/y:

a co do usg co ma być to będzi aby zdrowe :-)

reklama
Pauletta masz racje ze w 13tc malo co widac, sam lekarz mowil ze to bedzie małowiarygodne i zeby sie nie nastawiac.:tak:
Ja za 10 dni lecę poszukać co tam we mnie siedzi, bo ostatnio to dupka była:-D

Ja juz termin na glukoze mam na 6 wrrrr trzebabedzie przezyc nie da sie inaczej :-D
Co do 3d to mysle ,ze teraz jest optymalnie bo jeszcze calego dzieciaka mozna zobaczyc a nie wszystko osobno.Siostra byla bardzo pozno i juz partiami widziala.
Ja na usg u Victora widzialam klejnoty w 23 tyg a teraz w piatek i prawie identyczne ujecie wiec male szanse aby "odpadlo":rofl2: Dla chlopca mam wiele rzeczy wiec i tak drobnostki zostaly do kupienia a jak by jednak Raphael okazal sie Yasmine to dopiero poszaleje po porodzie :-D

ananaska dokładnie :tak: Ja mam mieć chłopca, ale uwierzę dopiero, jak mi na następnym usg lekarz potwierdzi. A w sumie, to wszystko mi jedno, byle ładnie dzidzia rosła i była zdrowa :-D

No ja nie znam żadnej znajomej mi kobiety, której nic po tym badaniu nie było (każda mi mówi, że powtarzała badanie), a nie wiem jak u nas z tą cytryną, ale wezmę, może pozwolą :tak:

vici trzymam kciuki za badanie i zazdroszczę troszkę, że masz już rzeczy dla chłopca, bo zawsze to trochę mniejszy wydatek, a w razie czego już są ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny a tą glukozę to każda musi przyjąć, jak to jest?

to chyba jedno z podstawowych badań...módl się żebyś powtarzać nie musiała
:-D

pauletta też jestem ciekawa co tam sie u mnie kokosi...podziwiam te co nie chcą wiedzieć aż do porodu...znajome też sie pytają bo maja ciuszki do oddania i jedne na dziwczynki inne na chłopców także wiedza się przydaje :-)

ok zmykam do doktorka...oko umalowane może okaże litość:-D

To USG mojego pierwszego syna. Uważam że nie można tego pomylić z niczym innym, więc jak lekarz w 13tc widzi coś takiego to chyba nie ma złudzeń :-D

siusiak 001.jpg

Załączniki

• siusiak 001.jpg
    siusiak 001.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 62
reklama
ja też dostałam już skierowanie na glukozę, czyli test obciążenia. Idę w połowie sierpnia z małżonkiem, żebym nie oszukiwała :-D to się chyba robi po 24 tc.
Koleżanka na badaniu wszystko zwróciła i w końcu zrobili jej badanie z krwi.

Do góry