reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Agusia brzusio masz piekny, sliczna pileczka :-). Moj niedlugo bedzie taki jak Twoj i az sie dziwie, ze nie nosze blizniakow :), gonie Cie i rosne w sile :). Najwazniejsze, ze wszystko w porzadku i serdusio jest. Trafilas na wrednego babsztyla, ale trzymam kciuki, aby bylo po Waszej mysli i tak jak chcecie :-).

oregano zdjecia masz przeboskie:)

Ania gratki udanej wizyty:)

Arteofbeauty piekne fotki:)

laperedhil gratki synka:) Kurcze szybko dowiadujesz sie o płci:)

Niania super fotka:)

neonek ale super fotki..no i masz filmik bomba:)

agusiakemisia no to ładnie z tym usg...ciezko cokolwiek powiedziec ja widze jedno ale w rzeczywistosci zdj pewnie lepiej wyglada...a brzusio masz juz naprade spory i jaki śliczny:D:D:D

no i boom

wlasnie podjelismy decyzje, znalazlam prywatna klinike niedaleko i jutro na 10:30 mam umowione spotkanie... ide prywatnie na wizyte i usg !nie dam rady tak sie stresowac, to nie ma sensu. nawet jezeli nie potwierdza blizniat to choc bede miala 100% pewnosci ze dzidzia czuje sie dobrze i np nie ma za duzo wod co moze tez byc problemem, bo wkoncu skad ten brzuch?
denerwuje sie bardzo, mam nadzieje ze jutrzejsza wizyta roziweje moje watpliwosci

no teraz poczytam nadrobie wasze wizyty...moja nastepna dopiero 31 maja..

lapersiusiak,,wow,,,no gratulejszyn...i szybko co widzial lekarz..ale jak dobre usg...a to maz zadowolony...

nonek ale sliczniasty bobas,jak woidac nosek,,buzke...super...

agusia nooooo jaaaaki brzuszek masz juz cudny,,no na bank blizniaki..o na bank...

szyszunia to czekamy na wizyte,,tzn na relacje/...

A ja wstawie suwaczek wkoncu,hee...aha i ja to wogole zero brzucha..moze cos wieczorem mam minimalnie wieksze...

agusia dobry krok! i piekny brzusio:-)
a u nas ok po wizycie... pierwszy raz usg na brzuszku, przezierność karkowa git, bobuch ma całe 4,5cm i wg usg to 11ti6d a wg miesiaczki to 13t, w szoku byłam, zobaczymy jak bedzie w czw prywatnie!

dziewczyny, co myslicie o czestych usg? Bo mam teraz rozkminke. Jedna doktor jak bylam prywatnie powiedziała że usg ok, ale nei za czesto. 3 razy w ciazy wystarczy i nie ma co sie nakrecac.
Obecna ginekolog zapisała mnie za tydzien na usg, ale chyba bardziej z mojego powodu, tzn martwie sie czy wszystko jest ok. Potem mam kolejne usg za 3 tyg. Chcialabym wiedziec ze wszystko jest dobrze, ale tez jesli mam tym stresowac fasolke to moze wytrzymam...

Lucere tu gdzie mieszkam są 2 usg na ciążę !!!! Chyba ze coś nie tak to wtedy wiecej a jak ok to nie ma sensu bo bądź co bądź promienie maja jakieś negatywne skutki

reklama
Dziewczyny :D USG nie wykorzystuje promieni, tylko fale dzwiekowe, jak na razie nie udowodniono zlego wplywu na plod :) jak na razie, bo ta metoda badania jest stosunkowo mloda. Wydaje mi sie ze badania z umiarem, ja bym chciala ze 4, ale nie ma co sie nakrecac, przeciez przy blizniakach Agusia bedziesz miala USG co miesiac :D jakby bylo takie watpliwe-szkodliwe to by tak nie robili.

Do góry