reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Dziewczyny to wy jesteście listopadówki;P A ja się zastanawiam dlaczego jestem jako jedna z niewielu z tak młodą ciąża!:szok:

Nonek- Gratulacje! Ja też miałam i mam przeczucia odnośnie płci i jak na razie mi się sprawdziły, więc może coś w tym jest!

reklama
A więc taka moja historia z dzisiejszego usg ;) pierwszego zreszta ;) a więc
Pojechaliśmy na scan weszliśmy do pokoju pani sie kazała rozgoscic to wymiscilam podusie i se polozylam ;) usiadła koło maszyny i pyta który to tydzień jak myśle ... No to ze nie myśle tylko jestem na 100 % pewna ze to 10 tydzień i 5 dzień zasmiala sie i potwierdziła i z tekstem " a kto cię zablokował tak wcześnie przecież żadnych pomiarów i testów nie zrobimy bo za młoda ciaza , musisz wrócić pomiędzy 12-14 tyg " !!! Aaaaa myślałam ze udusze ! A ja jej na to ze oryginalnie app miałam 5 dni temu tylko przelozylam bo mąż pracował w tamtym terminie ... No kpina jakaś myśle!
Pani od niechcenia przełożyła glowice i tylko z jednej strony sprawdziła.... Potwierdzila ze serduszko bije zrobiła jedna fotkę i mówi ok na dziś tyle reszta za 2 tyg ! To sie jej pytam czy jednen plod na co ona bez sprawdzenia ze tak! Ok myśle może ne widać .
Oglądam zdjęcie na zdjęciu jak byk 2 dzieci moim zdaniem jest za dużo cieni i głowa jakby nie od ciała jak dla mnie kpina !
Ja mialam i mam przeczucie a w zasadzie wiem ze noszę bliźniaki i może zabrzmi to idiotyczne ja Naprawdę mam przeczucie ! Po za tym mam brzuch jak w 5 miesiącu ! A to dopiero 11 tydzień! I dolegliwsci takie jakich nigdy nie miałam a 2 ciążę za sobą ... Więc sorry ale ja tego nie łapie... Zaczęłam czytać na necie i o zgrozo okazało sie ze w przypadku bliźniąt jednojajowyni jednojosmowkochych to jest bardzo częste ze jak nie dokładnie sprawdziła to widziała tylko jedno ! Bo czesto jedno za drugie sie chowa i robi "cieni a ona mówiła ze sie nie chce przekrecic ... I w ogóle tak od niechcenia zrobiła ten scan może 4 minutowy !
Zaraz wrzuce fote z usg i mój brzuch a pózniej możecie być w szoku ;-) hihi
To w fioletowej bluzce zrobione dziś ... I ktoś mi powie ze to normalny brzuch ciąży pojedynczej w 11 tyg :D

Następny scan 3 czerwca ... I wtedy sie wyjaśni choć ja w zasadzie już wiem ;)

Agusia, nie widze zalacznikow :/

Ja sie na przeczuciach nie znam, za to mam swoje sny 'prorocze' i snilo mi sie, ze z mojego scanu nic nie wyszlo...i tak tez sie stalo! Godzinke przed moja wizyta zadzwonila sonografka, ze zainstalowali nowy system i nic nie chodzi!!! Myslalam, ze mnie cos trafi :( teraz gdziekolwiek nie chcialabym sie umowic to 1.5-2 tyg czekania, nawet jesli oni sprzet naprawia to tez wizyta nie wczesniej niz za tydzien. Smutno nam w cholere...

Ale co tam- przynajmniej wiesz, ze dziecko jest i ze bije serduszko. Jesli chodzi o brzuch to ja tez mam wywalony, wydaje mi sie, ze to po prostu wzdecia, coz nie dowiem sie przez nastepne '100 lat' :/

Dziub ja widzę załączniki ... Może z ze z telefonu ... Nie wiem zerkne pózniej na kompie .

Ale kicha z twoim usg ... Ale sny to masz prorocze ;) nie denerwuj sie bo to nie pomaga a ze smutno wiem bo mi tez smutno ;( damy radę widzisz jednak mamy mieć Iga razem i koniec ;) głowa do góry

agusiakemisia - ja widzę załączniki, uroczy brzuszek przynajmniej już widać ciążę może faktycznie bliźniaki, ja też mam już brzucho ale nie jeszcze taką ładną piłeczkę tylko jakbym się grochówy najadła

agusiakemisia ale masz już piłkę :-) jakbyś już na półmetku była :-) co do twojego badania to się nie smuć, trafiłaś na jakiegoś muła i tyle... moje USG też było ekspresowe, może jakieś 3 minuty z przebraniem, mam nadzieję, że teraz będzie dłużej u że chociaż serce usłyszę...

A że dawno nie pisałam to tak ogólnie Wszystkim gratuluję już sporych bombli:-)

agusiakemisa
piękny brzuszek, taki okragły, cudo. Szkoda, że tak Cie tam potraktowali, zobaczysz potem będzie już lepiej.

Powiedzcie mi co się dzieje z Smerfną????

agusiakemisia sliczny brzuszek :-) a co do usg to współczuję takiego traktowania .no widac na usg ze jest dzidzi a moze dwa ale mi cięzko to rozszyfrowac powiem Ci szczerze.dobrze ze serduszko bije to jedna z najważneijszych wiadomości:-)

reklama
Do góry