reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Dziewczyny piękne bobaski.:-)
Ja mam nadzieje jutro też zobaczyć taką śliczną istotkę z bijącym serduszkiem.

Dziewczyny jeśli chodzi o badania to robicie genetyczne tylko USG około 12 tygodnia czy robicie też test z krwi????

Ja robię też z krwi ale ja mamut jestem. W tym roku 36 lat, więc dostałam skierowanie na genetyczne USG i test z krwi. Mogę jeszcze zrobić dodatkowo jakieś inwazyjne, ale to zobaczę po USG i tym z krwi.
Wszystko za darmo, mimo iż chodzę do prywatnego gin. Badania mam mieć robione na NFZ w poradni genetycznej.

Na pierwszej wizycie byłam prywatnie (o tym już pisałam), następnie poszłam do pani doktor na nfz i byłam bardzo zadowolona. Postanowiłam że zostanę u tej na NFZ - byłam zadowolona, wolę żeby jedna osoba prowadziła całą ciążę, no i wiadomo - finansowo lepiej. Na tej drugiej wizycie dostałam skierowanie na badania, usg ale krótko żeby nie męczyć malucha, miał ponad 2 cm, ale nie pamiętam dokładnie bo oczywiście ryczałam. Zrobiłam już jakiś czas temu badania i w poniedziałek mam wizytę. W środę natomiast usg. Nie mogę się doczekać :)

Szyszunia - jak to jest możliwe że wcześniej szłyśmy łeb w łeb, a teraz ja jestem w 10 tygodniu a Ty w 9tym? Chociaż w sumie to możliwe... Żona mojego kuzyna jest niby dłużej w ciąży, o jakiś tydzień, ale jej dzidzia wolno rośnie, moja podobno szybko i wiek maleństw się jakby wyrównuje :)

cosiek a dlaczego robisz z krwi? masz na to skierowanie czy sama prywatnie? bo za darmo jest tylko chyba dla kobiet powyżej 35 roku życia tak? Ja właśnie nie wiem czy wykupić.

mi zaproponowala dr zrobic oba i sie zdecydowalismy .. nie jest to maly koszt, ale mezus chce zrobic to zrobimy juz oba .. dr powiedziala ze jest zwolennikiem tych badan ale nie namawia
na usg sie ciesze bo to dzidiusia sie pooglada :) a krew i tak mi beda znow pobierac..

Kicia ja bylam chyba dzien przed szyszunia a na USG okazalo sie ze bobo starsze jest wiec zmienilam suwaczek i wyszedl tydzien do przodu .. :)

reklama
Do góry