reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ja mam kartę założoną, ale do ręki dostanę ją 8 maja jak będę miała pierwsze wyniki krwi. Przypomnijcie mi na pobieranie krwi muszę być na czczo prawda? Czy herbata zaliczana jest jako posiłek? I gdzie mogę dostać pojemnik na mocz?
Jeszcze raz gratuluję wszystkich serduszek :-D

radze isc na czczo, bez herbaty, a pojemnik w aptece

reklama
....Poki co, wyniki hcg z 4 tyg 5 dnia ciazy 4400 :-D w srode powtorka! jestem dobrej mysli :tak:
I tak trzymaj !!! Wynik super :)
....Ja też byłam dziś na usg, żeby się uspokoić. W nocy obudził mnie silny ból po lewej stronie, aż nie mogłam przez dłuższy czas usnąć :-(. Rano pobiegłam prywatnie do lekarza (wizytę na NFZ mam dopiero za tydz). Okazało się, że jest wszystko w porządku :-). Bolało dlatego, że teraz teoretycznie miałabym okres. Podobno tak czasami bywa, że w te dni może boleć. Lekarz przepisał mi No-spe i powiedział, że mam odpoczywać przez kilka dni. Kierowniczka dała mi tydz wolnego więc trochę poleniu****ę ;-) Ale najważniejsze, że z dzieckiem jest wszystko dobrze :-)
Dobrze, że byłaś u lekarza pewnie jesteś spokojniejsza, boli jeszcze czy juz przeszło?

Ja dziś lecę prywatnie na 15.30, zabieram eMa na słuchanie serduszka:-), ale jesteśmy podekscytowani;-), zakładam tez kartę ciąży a Wy babolki macie juz karty pozakładane?
Trzymam kciuki i będę czekać na wieści

Ja dzisiaj byłam na wizycie u mojego ginekologa - pierwszej, bo na razie ciąża była pod okiem lekarzy w szpitalu. Od razu zostala mi wypisana karta ciąży i dana do ręki. Doktor zrobił jescze raz usg (po swojemu), maleństwo ma 9,5mm (w piątek było 6,5mm) dzidzia rośnie. USG robił dość długo, ale dopatrzył się małego krwiaka pod maleństwem :(, mam narazie być spokojna, dalej kontynuować leczenie ze szpitala, dostałam skierowanie na wszystkie badania, numer komórkowy do lekarza jakby co. No i mam dalej leżeć przez 3 tygodnie na pewno jestem w łóżku :(, ale wolę już w domu niż w szpitalu, muszę to wytrzymać.

cosiek to ładnie leż i wypoczywaj.
Ja jutro mam moja wyczekana wizytę u gina i wtedy się okaże co z moim maleństwem.Mąż uważa że będzie dobrze bo brzuszek mi rośnie:sorry:
Jestem raczej nastawiona pozytywnie ale nie będę ukrywała że bardzo się boję:baffled: Strach jest i z każdą godzina staje się silniejszy:confused2:
Trzymajcie kciuki za NAS jutro..Proszę!

Gratuluję dziewczyny dobrych wieści:-D!
Ja mam wizytę dzisiaj. Trzęsę się jak osika...Zawsze tak mam, nie mogę się tego strachu pozbyć:confused2: Kciuki bardzo wskazane. Plisss:tak:

Pieknaszyszunia ja nie mam jeszcze karty ciąży. Mój gin zakłada je dopiero po usłyszeniu serduszka, zwykle koło 9-10 tygodnia. Mam nadzieję, że dzisiaj ją dostanę :tak:

minima tak, na badania na czczo, bo robić będą cukier. Herbaty można się spokojnie napić, byle samej:tak:

cosiek odpoczywaj i będzie dobrze:tak: Krwiaki się zwykle wchłaniają i nie sprawiają kłopotów, ale rozumiem Twoje nerwy, zawsze to jednak "coś". Głowa do góry!

Dziewczynki zazdroszcze wizyt, ja czekam tydzien do swojej i z wynikami ide z nadzieja na zalozenie karty ciazy.
Kciuki za wasze wizyty mam zacisniete :) i moze dzisiaj jakies fotki powrzucacie szkraboli? :)

Gratuluje wszystkim serduszek i zazdroszcze wizyt.
Moja dopiero 15 maja czyli jeszcze 16 dni. I wtedy dopiero dowiem sie czy tam cos pika pieknie czy nie.. Juz sie nie moge doczekac. Na genetyczne wpadam do Polski bo tutaj robia dopiero po 35 roku zycia.

Kciuki zaciśnięte Aia :tak:
Ja kartę ciąży mam założoną od 9 kwietnia już tzn na drugiej wizycie mi położna założyła i już po pierwszej wizycie 26 marca dostałam skierowania na badania krwi różnego rodzaju(TSH,GLUKOZA,Hbs Ag,)morfologie i mocz.Teraz w piątek byłam tylko na morfologi i moczu grupę krwi mam zrobioną z pierwszej ciąży tylko kazali przynieś oryginał żeby wpisać do karty.

Dziub piekny wyniki bety :tak:

Szyszunia kciuki za wizyte &&&.
Mi zalozyl karte ciazy w sobote. Porobili badania itd, zobaczymy jak wyniki.

Cosiek nie martw sie wszystko bedzie dobrze. Jak juz pisalam na glownym watku ja w ciazy z pierwszym synkiem mialam krwiaka i to duzego, wiec mialam nakaz lezenia, zakazy na wszystko i leki, ale sie wchlonal, wiec odpoczywaj, lez ile mozesz i zobaczysz wszystko bedzie dobrze :tak:.

Basia kciuki za jutro uruchomione. Bedzie dobrze :tak:

reklama
Do góry