reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Hej dziewczyny :)

Dzisiaj byłam na wizycie - maluch żyje, ma ok 6mm i jego serducho daje czadu - 170! Wszystko jest tak, jak należy, chociaż zdziwiłam się, ze było już serduszko,bo to dopiero 6tc2d. Widocznie wcześnie miałam owulację. Mój mąż wniebowzięty, widok jego miny - bezcenny :)

Mnie tez podniosłaś na sercu tym postem, ogromnie garuluje, ja też będę miało robione usg w 6tc2d w piątek

reklama
Hej.

Sorrki ze wczoraj sie nie odezwałam po wizycie ale wróciłam puźno zanim łobuza wykąpałam itp to mineło...

A dziś wybyłam rano z małą na dwór i zasneła i dpiero wrócilam....dlatego pisze dopiero teraz

U lekarza w sumie nic mam wizyte za 2 tygodnie bo ciąża jest bardzo wczesna nie było widać maluszka tylko budujący sie domek:)
Jak powiekszyła na maxa USG to było widać kropke ale obraz był mega zamazany wiec nie dostałam nawet zdj bo nie było sensu
Za 2 tyg bedzie już widać może usłysze już serduszko dostane karte ciąży i zdj z USG dziś pobrali mi tylko krew:)
A wieć czekam z niecierpliwością do 7 maja:)
No ale najważniejsze że ciaża potwierdzona...
Do 7 maja jajo zniose;p

Witajcie,

tak Was sobie czytam od dwóch tygodni i w końcu sama mogę coś napisać. Byłam na USG - "cosik" ma 7 mm. Lekarz zmierzył, że serce bije 120u/min ale ja tego nie widziałam i nie słyszałam. Według badania to 7 tydzień, także prawie tyle co wyliczenia z miesiączki. Niby wszystko ok, ale była tam jakaś stażystka i poczułam się tak jakoś dziwnie. Same cyferki, a ja to taki dodatek...
Pani doktor wyniki już obejrzała, będę kuta jutro brr... Mam lekkie bóle w dole brzucha, kazała mi je monitorować. I muszę badać ciśnienie bo za duże wyszło.
hmm kiedy to w końcu do mnie dotrze?

Jak Wam fajnie, że słyszałyście już serce... Kolejne usg mam na 22 maja, to pewnie wtedy się uda i może już tej stażystki nie będzie...
Pozdrawiam i ściskam ciepło

Minima super wiesci gratuluje tego bicia serduszka

ANIOŁEK no coś Ty, aż się poryczałam tak bardzo mi przykro :((((

my już po dzisiejszym usg. Mały głodomorek (bo ciągle woła jeść) ma 2cm! i to już 8t4d. Termin na 01.12.2013
12-7C00B506-655129-800.jpg

Załączniki

• 12-7C00B506-655129-800.jpg
    12-7C00B506-655129-800.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Do góry