reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

oregano u mnie tak samo, lekarz powiedział, że dzidzia przekręci się jeszcze wiele razy i ja nawet czuję jak raz kopie pod pępkiem, a czasem całkiem nisko :) Nic się nie martw, dzieciaczek pewnie tak się ułożył w trakcie badania, a jeszcze nieraz fiknie fikołka :tak:

vici nasze dzieciaczki się dobrze kamuflują i nie dadzą odczuć swojej obecności byle komu, tylko mamusiom :tak: Spryciarze ;-)

mb89 zdarza się i tak, czasem też czuję, jakby próbowało się wyprostować i wtedy się niemiłosiernie rozpycha :-) Ale przeżyję, dla maluszka wszystko, byle by miał wygodnie :tak:

reklama
tydzien przed porodem miałam takie wygibasy choć nie do konca bo mały juz był głowkowo ułozony i napierał na szyjkę...pamietam trzymałam się zlewu i myślałam ze skonam...nie wiedziałam co mnie jeszcze czeka w dniu porodu:-D

ja ostatnio tez poczułam w końcu ruchy dzidzi :) musze przyznac że to ogromna ulga - znaczy raczej że wszystko w porzadku :) po bardzo intensywnym dniu połozyłam się z ręką na brzuchu, odpoczywalam, i sie doczekałam :) potem mąż przyłożył rękę i też po jakimś czasie poczuł, także rewelacja :D nie czuje w ciagu dnia ale myśle że jeszcze za wczesnie na to :)

vici tak, wyczuwanie ruchów zarówno wewnątrz, jak na zewnątrz zależy w dużej mierze od położenia łożyska. Mam doskonałe porównanie teraz, bo w pierwszej ciąży, raptem chwilkę temu w sumie, miałam na przedniej ścianie i poczułam porządnie ruchy bardzo bardzo późno, koło 27 tygodnia dopiero, teraz mam łożysko na tylnej ścianie i czuję ruchy od ok 15 tygodnia, teraz już bardzo wyraźnie. Da się je też bez problemów wyczuć z zewnątrz. Maluch kobie bezpośrednio w ścianę macicy, nie tłumi tego łożysko.

ananaska podobnie miałam w pierwszej ciąży. Bardzo długo czułam muśnięcia od czasu do czasu. Prawdziwe małe kopniaki późno, jak pisałam już wielokrotnie;-). Mam nadzieję, że Ty nie będziesz musiała aż tak długo czekać, ale z drugiej strony naprawdę nie ma się czym martwić. Dziwię się, że durne poradniki ciążowe podają często żeby liczyć ruchy płodu od 5 miesiąca...Śmiechu warte:baffled:

ja właśnie odebrałam wyniki. Uf! na szczęście hemoglobina wyżej: 11,8. Nie muszę jeszcze brać żelaza, choć dostałam już receptę (na TardyferonFol)

Ostatnio naczytałam się o glukozie i cukrzycy ciążowej, bo taka miałyśmy tu dyskusję i od dzisiaj powoli zaczęłam ograniczać słodycze i dzidzia spokojniejsza. Chyba lubi słodkie jak mamusia :-D

reklama
Do góry