reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Dooda, Flo, Ania, Kara - gratuluję udanych wizyt :-D ważne, że wszystko ok i maluchy rosną jak na drożdżach :-)
Ania, cały czas o Tobie myślę i jestem przekonana, że to co widzicie na usg przełoży się na wyniki amnio. Na pewno dzidziuś będzie zdrów jak rybka a wy oszalejecie z radości :-)

reklama
Ania// zobaczysz dzidziuś będzie zdrowy:tak:

My już po wizycie, za dużo do opisywania nie ma, bo nie zrobiła mi USG:-( Zbadała mnie tylko i niby z macicą i szyjką jak na ten tydzień wszystko ok, no i powiedziała, że jeżeli jeszcze nie czułam to, żebym się spodziewała ruchów:-D Z położną posłuchałyśmy serduszka i pięknie biło:tak: Na następną wizytę mam się umówić na 14.05, ale w między czasie pójdę prywatnie na połówkowe:))

Dzięki dziewczyny :*

bubles ważne że z maluszkiem jest wszystko dobrze i serduszko pięknie bije :) a na połówkowej wizycie podejżysz dzidzie :):*

Floo gratulacje synka!
Ania szybko czas i zleci i lada moment będziesz cieszyć się pełną parą na pewno! Inaczej być nie może:-)

Minnie cudowne zdjęcia, gratulacje Synusia! Na jednym ze zdjęć tak słodko przytula się jakby:happy2:

Kara Bubbles dobrze, że z Waszymi Maluchami wszystko git! Do połówkowych już niedaleko:tak:

Bubbles, cieszę się, że u was wszystko ok :-)
To i ja się melduję po wizycie:
U nas wszystko pięknie :-D Stefanek ułożył się główką do dołu więc już wszystko jasne czemu tak latam co 5 minut na siusiu ;D nie wiadomo ile mierzy bo już spory chłopiec z niego ale waży jakieś 200-220g. Wszystkie pomiary bardzo dobre, serduszko piękniusie :-) siusiaczka też pokazał panu doktorowi ;P poza tym mogę odstawić duphaston jak skończę opakowanie i z dodatkowych zaleceń: burak w tabletkach :szok:pierwsze słyszę ale spróbuję zakupić ;-) ponoć pomaga na krew choć ja i tak sporo buraków pochłaniam bo mój teść jest fanem. Kolejną wizytę mam 14 maja zaraz po prenatalnych, umówiłam się już wszystko za jednym zamachem :)
co by tu jeszcze opowiedzieć...
a no i kolejna porcja badań na raz następny. A lekarz był jak ten wielkanocny króliczek, taki miły i zachwycony wynikiem testu NIFTY, tylko życzył świąt wesołych i nas wygonił do domku :D
Pozdrowionka!

No i ja się melduję po tak bardzo wyczekanej wizycie ;-)

U nas wszystko ok, szyjka ma 2,2mm lekarka jest zadowolona pessar trzyma, rozwarcie się nie powiększa. Globulki przeciwgrzybiczne działają, narazie wszystko idzie w dobrym kierunku.

USG miałam długo bo ponad 30minut, jestem w 18w5d wiec lekarka zrobiła mi już połówkowe. Trochę musiałam pojeść cukierków i pochodzić po gabinecie by drugie dzieciątko chciało współpracować, ale mogę Wam napisać że wszystko jest ok.

Wszelkie narządy uwidocznione, płyn owodniowy w normie, przepływy ok.

Maluchy mają po prawie 14cm i ważą odpowiednio: 230g, 220g

Lekarka powiedziała, że spore są.

I najważniejsze będą Zobacz załącznik 620353

Nawet ona się pomyliła przy rozpoznaniu płci jak mnie przyjmowała do szpitala :-D ale to dlatego, że Ola ma pępowinę idącą miedzy nóżkami i wygląda to na siurka.

Dostałam skierowanie jeszcze na połówkowe w szpitalu w Bydgoszczy u innego lekarza termin 13.05 godz. 9 będę wtedy w 22t3d więc już troszkę późno ale lekarka powiedziała, że przynajmniej będziemy miały pewność że nic nie przeoczyła. Wizyta u niej również 13.05 godz. 11

reklama
Koko super że ze stefankiem wszystko dobrze :)
Gratulacje !! :D

Anka pięknie :*
zdrowe dwie córeczki:) super że szyjka się wydłużyła i passar trzyma :)

Do góry