reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

co do wagi to mnie przeraziłyście. Poważnie maluch tyje ok. 1 kg w ostatnim miesiącu? Bo mój w 26 tyg ważył 1300... dzisiaj mam usg a jestem w 31 tyg i już zaczynam się telepać jak takie dziecko się rodzi. Moja pierworodna w 39 tygodniu miała 2750 i ledwo dałam radę...

a teściowa mi opowiadała, że mój obecnie 174 cm mężczyzna rodził się z wagą podchodzącą pod 5 kg :/ myślałam, że sobie żarty ze mnie robi...

reklama
Choco, wesolutka jakie duże te wasze dzieciaczki.

Ja również po usg (dziś 31t3d)
Waga 1496 g czyli szykuje mi raczej się kruszynka.
Łożysko I st, ułożenie główkowe, wszystko ok.

Termin produ wg OM 10.09 a wg dzisiejszego usg 20.09 :szok: Ale pewnie będziemy się trzymać tego z OM bo jak wspomniałyście to tylko szacunek.

Gratulacje! Dobrze się czyta takie wieści :)

Kurczę ja jakoś strasznie późno będę miała to usg III trymestru-dopiero 29.07. :(

Ritta. Masz identyczne parametry jak ja z ola. I tez mialsm 10 dni przesuniecia terminu. A ola urodzila sie wg terminu z om i wazyla 3130 czyli w sam taz :)

dziewczyny gratuluję udanych wizyt trzeciotrymestrowych ;)
choco -duża dziewczynka także nie przejmuj się wagą, ważne że córcia zdrowa :)
Amaliee twoja pewnie też urośnie ładnie :)
Emka super że wszystko w porządku :)
Ritta a twoja pewnie jeszcze się nie śpieszy :)
wesolutka dobrze że wizyta udana ;)

A tak odnośnie tych USG I,II i III trymestru to wam lekarz mówi że to badanie się czymś różni od poprzednich? Bo ja mam każdą wizytę taką samą i w sumie za każdym razem mierzy małego i mnie bada i nie wiem czy to mnie coś omija.. jak myślicie?

Gratuluję dobrych wiadomości i dużych już szkrabików, w końcu brzuszki nie rosną z przejedzenia :-)
Ann, niektóre z nas nie mają dokładnego usg za każdym razem i tylko te 3 razy są dokładne wymiary i spr. narządy.
Ja za każdym razem mam full przegląd, więc się tak nie niepokoję. Dwa razy byłam w klinice na tych I iII trym., ale tylko po to, że lekarz chce potwierdxenia u innego specj., że się nie myli i wszystko jest ok.

reklama
Amelie - śliczne zdjęcia! :-) będzie wspaniała pamiątka :-) gratuluję udanej wizyty :-)

Ritta - super, że wizyta udana :-) nasz Mały też waży niecałe 1,5kg :-) najważniejsze, że wszystko jest w porządku :-)

Emka - dobrze, ze się Maleństwo dobrze rozwija i wszystko w okół też :-)

Wesolutka - gratuluję udanej wizyty :* to u Was już szybciutko zleci, prawie połowa lipca już, jeszcze sierpień i bedzie Zuzia z Wami!!!! :-)

Choco - gratuluję córeczki!!!! :* cieszę się, że wszystko jest w porządku :-) ładnie córeczka rośnie :-) pod koniec sierpnia już cc? ale super szybiutko :-)))

Do góry