reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

co do wagi to mnie przeraziłyście. Poważnie maluch tyje ok. 1 kg w ostatnim miesiącu? Bo mój w 26 tyg ważył 1300... dzisiaj mam usg a jestem w 31 tyg i już zaczynam się telepać jak takie dziecko się rodzi. Moja pierworodna w 39 tygodniu miała 2750 i ledwo dałam radę...

a teściowa mi opowiadała, że mój obecnie 174 cm mężczyzna rodził się z wagą podchodzącą pod 5 kg :/ myślałam, że sobie żarty ze mnie robi...

reklama
Choco, wesolutka jakie duże te wasze dzieciaczki.

Ja również po usg (dziś 31t3d)
Waga 1496 g czyli szykuje mi raczej się kruszynka.
Łożysko I st, ułożenie główkowe, wszystko ok.

Termin produ wg OM 10.09 a wg dzisiejszego usg 20.09 :szok: Ale pewnie będziemy się trzymać tego z OM bo jak wspomniałyście to tylko szacunek.

Gratulacje! Dobrze się czyta takie wieści :)

Kurczę ja jakoś strasznie późno będę miała to usg III trymestru-dopiero 29.07. :(

Ritta. Masz identyczne parametry jak ja z ola. I tez mialsm 10 dni przesuniecia terminu. A ola urodzila sie wg terminu z om i wazyla 3130 czyli w sam taz :)

dziewczyny gratuluję udanych wizyt trzeciotrymestrowych ;)
choco -duża dziewczynka także nie przejmuj się wagą, ważne że córcia zdrowa :)
Amaliee twoja pewnie też urośnie ładnie :)
Emka super że wszystko w porządku :)
Ritta a twoja pewnie jeszcze się nie śpieszy :)
wesolutka dobrze że wizyta udana ;)

A tak odnośnie tych USG I,II i III trymestru to wam lekarz mówi że to badanie się czymś różni od poprzednich? Bo ja mam każdą wizytę taką samą i w sumie za każdym razem mierzy małego i mnie bada i nie wiem czy to mnie coś omija.. jak myślicie?

Gratuluję dobrych wiadomości i dużych już szkrabików, w końcu brzuszki nie rosną z przejedzenia :-)
Ann, niektóre z nas nie mają dokładnego usg za każdym razem i tylko te 3 razy są dokładne wymiary i spr. narządy.
Ja za każdym razem mam full przegląd, więc się tak nie niepokoję. Dwa razy byłam w klinice na tych I iII trym., ale tylko po to, że lekarz chce potwierdxenia u innego specj., że się nie myli i wszystko jest ok.

reklama
Amelie - śliczne zdjęcia! :-) będzie wspaniała pamiątka :-) gratuluję udanej wizyty :-)

Ritta - super, że wizyta udana :-) nasz Mały też waży niecałe 1,5kg :-) najważniejsze, że wszystko jest w porządku :-)

Emka - dobrze, ze się Maleństwo dobrze rozwija i wszystko w okół też :-)

Wesolutka - gratuluję udanej wizyty :* to u Was już szybciutko zleci, prawie połowa lipca już, jeszcze sierpień i bedzie Zuzia z Wami!!!! :-)

Choco - gratuluję córeczki!!!! :* cieszę się, że wszystko jest w porządku :-) ładnie córeczka rośnie :-) pod koniec sierpnia już cc? ale super szybiutko :-)))

Do góry