reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Porod to super sprawa:)) Przynajmniej moj taki byl. Szybko i sprawnie. Brzuszki ciazowe sa sliczne, to jedyny okres w moim zyciu kiedy nie wcaigam brzucha a wrecz go wypycham. W ogole dzis moj maz sie smial ze mam mega beben i to prawda... tydzien temu robilam zdjecie i plasciutko a dzis masakra... nie wiem czy to wzdecie czy juz mi miesnie poszly:pP

reklama
jeśli chodzi o poród to mam zgoła odmienne doświadczenie, ale jak wszystko da się przeżyć, ja rodziłam 13 godzin, w czasie porodu żeby odwrócić uwagę od bólu powtarzałam sobie konstytucje z pamięci, urodziłam młodego i musialam się wypisać ze szpitala i pojechałam na uczelnie obronić prace dyplomową do dzisiaj pamiętam jak na koniec już były gratulacje, recenzent podaje rączkę a ja wstaje, on mówi niech Pani siedzi, a ja do niego. Niech mi Pan wierzy wole stać

Ostatnia edycja:
wlasnie tez sobie powtarzam ze wszytsko jest do przezycia ;) lorelain to nieźle, twarda kobitka z ciebie :D masala ja tez nie wiem czy to wzdecie czy to juz cos sie dzieje haha, wy jeszcze macie jakies porównanie a dla mnie to wszytsko nowosc ciezko mi ogarnąć to wszystko chociaz dzidzia planowana :)

carloska - w pierwszej ciąży brzuch mi zaczęło widać może w 4 miesiącu, z bliźniakami mialam w 8 tygodniu jak z młodym w 5 :szok: teraz tez juz widać, ale to chyba te jelita no bo jak to jest możliwe :sorry2:

Carloska Lor ma racje w pierwszej jak w 4 msc widac to sukces:))

lor usmialam sie. A skad Ty konstytucje na pamiec znasz? Moj porod juz kiedys opisywalam, kazdemu zycze:)) A i dzis czytalam ze macica od wielkosci kobiecej piesci w czasie kiedy nie ma ciazy, do momentu 7 tygodnia powieksza sie do rozmiarow grejfruita, do tego mamy oslabione miescnie brzucha przez wczesniejsze ciaze i duzo gorzej to utrzymuje macice, stad widocznosc ciazy u wielorodek jest duzo szybsza:)

a bo ja na studiach musiałam się tego uczyć :dry::dry::dry:

hmmmm no ciekawa teoria z tymi mięśniami a ja myślałam że to sprawka moich jelit :sorry2::sorry2:

reklama
ha ha ha ja mysle że jeszcze może na politologi ich tym katowali :-D ... ja czułam że to chyba jednak nie było moje powołanie a teraz się spełniam :-)

Do góry