Porod to super sprawa) Przynajmniej moj taki byl. Szybko i sprawnie. Brzuszki ciazowe sa sliczne, to jedyny okres w moim zyciu kiedy nie wcaigam brzucha a wrecz go wypycham. W ogole dzis moj maz sie smial ze mam mega beben i to prawda... tydzien temu robilam zdjecie i plasciutko a dzis masakra... nie wiem czy to wzdecie czy juz mi miesnie poszlyP
reklama
-Lorelain-
Fanka BB :)
jeśli chodzi o poród to mam zgoła odmienne doświadczenie, ale jak wszystko da się przeżyć, ja rodziłam 13 godzin, w czasie porodu żeby odwrócić uwagę od bólu powtarzałam sobie konstytucje z pamięci, urodziłam młodego i musialam się wypisać ze szpitala i pojechałam na uczelnie obronić prace dyplomową do dzisiaj pamiętam jak na koniec już były gratulacje, recenzent podaje rączkę a ja wstaje, on mówi niech Pani siedzi, a ja do niego. Niech mi Pan wierzy wole stać
Ostatnia edycja:
wlasnie tez sobie powtarzam ze wszytsko jest do przezycia lorelain to nieźle, twarda kobitka z ciebie masala ja tez nie wiem czy to wzdecie czy to juz cos sie dzieje haha, wy jeszcze macie jakies porównanie a dla mnie to wszytsko nowosc ciezko mi ogarnąć to wszystko chociaz dzidzia planowana
-Lorelain-
carloska - w pierwszej ciąży brzuch mi zaczęło widać może w 4 miesiącu, z bliźniakami mialam w 8 tygodniu jak z młodym w 5 teraz tez juz widać, ale to chyba te jelita no bo jak to jest możliwe
Carloska Lor ma racje w pierwszej jak w 4 msc widac to sukces)
lor usmialam sie. A skad Ty konstytucje na pamiec znasz? Moj porod juz kiedys opisywalam, kazdemu zycze) A i dzis czytalam ze macica od wielkosci kobiecej piesci w czasie kiedy nie ma ciazy, do momentu 7 tygodnia powieksza sie do rozmiarow grejfruita, do tego mamy oslabione miescnie brzucha przez wczesniejsze ciaze i duzo gorzej to utrzymuje macice, stad widocznosc ciazy u wielorodek jest duzo szybsza
lor usmialam sie. A skad Ty konstytucje na pamiec znasz? Moj porod juz kiedys opisywalam, kazdemu zycze) A i dzis czytalam ze macica od wielkosci kobiecej piesci w czasie kiedy nie ma ciazy, do momentu 7 tygodnia powieksza sie do rozmiarow grejfruita, do tego mamy oslabione miescnie brzucha przez wczesniejsze ciaze i duzo gorzej to utrzymuje macice, stad widocznosc ciazy u wielorodek jest duzo szybsza
-Lorelain-
a bo ja na studiach musiałam się tego uczyć
hmmmm no ciekawa teoria z tymi mięśniami a ja myślałam że to sprawka moich jelit
hmmmm no ciekawa teoria z tymi mięśniami a ja myślałam że to sprawka moich jelit
-Lorelain-
xxx
Ostatnia edycja:
reklama
-Lorelain-
ha ha ha ja mysle że jeszcze może na politologi ich tym katowali ... ja czułam że to chyba jednak nie było moje powołanie a teraz się spełniam :-)