reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

A chodzę bo u nas to wszystkie chyba znajome mi dzieci chodzą .Ośrodek mam 3 minuty drogi od siebie.Pediatra stwierdziła napięcie ,neurolog nie potwierdził według niego wszystko OK ale powiedział cyt:" A niech sobie dziecko poćwiczy":-)

reklama
Aksmobulka - dla własnego spokoju skonsultowałabym wyniki z innym lekarzem.

Kasiula, daj znać po ćwiczeniach.

Azula - dziwne podejście lekarza :-) Przynajmniej dla mnie.

Dr Asia no u nas jak piszę to kupa dzieci chodzi w sumie to i dobrze bo tam jest zakład dziennego pobytu dla osób niepełnosprawnych to dobrze wpływa na późniejsze relacje .Jak by się dało to małą bym do przedszkola potem na te 3-4 godziny zapisała bo to przy ośrodku i dzieci z niego przychodzą jest integracyjne.Amelka uczy sie obecnie pozycji do raczkowania i siadania bocznego nie wiem co by jej miało zaszkodzić:tak::-D

Nie wiem czy dobrze wytłumaczę z podparcia się rączkami o podłoże kolanka jak do czworaków dziecko powinno siadać bo te siadanie siłowe ponoć nie za dobre ale wiele dzieci tak siada ,a i wiele wogóle z raczkowania rezygnuje choć według rehabilitantki lepiej by raczkowało nim wstawać zacznie

Kugela no tego już nie wytłumaczę :sorry2:ale robi różne ćwiczenia i w sumie nie wiem czy uczy chyba tak bo te dzieci np z porażeniem mózgowym tez sa uczone i sa efekty .Amelka bez uczenia też by se siadała no ale co mi szkodzi pochodzić między ludzi:-D

nie, no, pwenie azula, to taki plac zabaw dla niej a dla Ciebie wypad z chaty :tak: Po prostu bylam ciekawie jakie sa "tricki" na uczenia siadania ;-)

Hej my dziś byliśmy na tej rehabilitacji najpierw jedna pani z nim poćwiczyła puzniej druga masowała ale przy masowaniu był ryk ...:( nie podobało mu się że kazali mu leżeć z główką na płasko na brzuszku następne ćwiczenia w piątek

reklama
oj to szkoda, kasiula, ze mu sie rehabilitacja nie spodobala :no: A moze byloby mu lepiej, gdyby pani Ci pokazala cwiczenie/masaz a Ty bys je wykonala? Zawsze to mamusine rece :sorry2:

Do góry