reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

No ale tu nie ma się co kierować wiekiem ,ale też waga urodzeniową bo jedne się urodziło 3kg a drugie 4 kg np:-D

reklama
My dzis na szczepieniu bylismy, mały waży 6500 przy 64 cm - to i to w 75 centylu. Nic podawac oprócz cycka nie trzeba, przybiera mniej niz na początku, ale tak ma byc - po tatusiu bedzie długi szczupły:)

Jak na razie młody jak skowronek - łapa w buzi i gada do niej. Zobaczymy wieczorem:)

Byliśmy wczoraj na szczepieniu. Mały waży 6650 i ma 64 cm. Więc w sumie już prawie dogonił rówieśników. Odkąd się urodził przybrał 4 kg i urósł 16 cm:)

Oczarował pielęgniarkę i lekarza ciągle roześmianą buźką i ciągłym gaworzeniem. Aż żal im było go kłuć...

Wczoraj miałam kontrolę bioderek. Pani doktorowa mówi tak: ma asymetrię w biodrach ale to złudzenie bo ma fałdy :eek::eek::eek::eek: ( odkrycie Ameryki normalnie) tzn wszystko w porządku :confused2:. Potem go kładzie na USG a on tak zaczął wierzgać że go ja i pielęgniara utrzymać nie mogłyśmy (skubany :p) No i doktorawa patrzy na to usg i mówi: ma niezwapnione kości :eek::eek::eek::eek: no to ja się jej pytam czy 3 miesięczne dziecko już musi być zwapnione to ona mi mówi że nie bo za małe jeszcze. Pierdzielneła mi notkę do pediatry na całą kartkę a wynika z niej że mały jest zdrowy i rozwija się prawidłowo. Ale ogólnie dobrze że jestem biologiem bo normalnie bym niezrozumiała połowy co tam napisane jest :p

My już po szczepieniu, nie było tak źle ale to tylko dlatego, że tata był z nami i małą rozśmieszył po szczepieniu. Oczywiście uśmiechami rozwaliła panią doktor bo śmiała się cały czas, nawet chwilkę po szczepieniu już się śmiała i gadała, oby tak już zostało:-)
Z technicznych wieści młodzież waży 6535, ma 66 cm długości, główka 39 a klata 43cm :-)

reklama
Dziś się szczepiliśmy, oczywiście płacz okropny i wielki żal o to że dziecku krzywdę robią.
Teraz Ninia śpi.
Waży 7800g, przez 2 tyg przybrała tylko 200g, ale to może być wina antybiotyku, który zażywała, aby pozbyć się bakterii coli układu moczowego. Pani dr nie kazała się martwic.
Uczulenie suche o którym pisałam to pokarmówka, mamy nawilżać cetaphilem. Poza tym wszystko ok.

Do góry