reklama
Flaurka
Fanka BB :)
My dzis na szczepieniu bylismy, mały waży 6500 przy 64 cm - to i to w 75 centylu. Nic podawac oprócz cycka nie trzeba, przybiera mniej niz na początku, ale tak ma byc - po tatusiu bedzie długi szczupły
Jak na razie młody jak skowronek - łapa w buzi i gada do niej. Zobaczymy wieczorem
Jak na razie młody jak skowronek - łapa w buzi i gada do niej. Zobaczymy wieczorem
paulinka88
Mama Mikołajka i Marcelka
Byliśmy wczoraj na szczepieniu. Mały waży 6650 i ma 64 cm. Więc w sumie już prawie dogonił rówieśników. Odkąd się urodził przybrał 4 kg i urósł 16 cm
Oczarował pielęgniarkę i lekarza ciągle roześmianą buźką i ciągłym gaworzeniem. Aż żal im było go kłuć...
Oczarował pielęgniarkę i lekarza ciągle roześmianą buźką i ciągłym gaworzeniem. Aż żal im było go kłuć...
Mysiochomis
:*
Wczoraj miałam kontrolę bioderek. Pani doktorowa mówi tak: ma asymetrię w biodrach ale to złudzenie bo ma fałdy ( odkrycie Ameryki normalnie) tzn wszystko w porządku . Potem go kładzie na USG a on tak zaczął wierzgać że go ja i pielęgniara utrzymać nie mogłyśmy (skubany ) No i doktorawa patrzy na to usg i mówi: ma niezwapnione kości no to ja się jej pytam czy 3 miesięczne dziecko już musi być zwapnione to ona mi mówi że nie bo za małe jeszcze. Pierdzielneła mi notkę do pediatry na całą kartkę a wynika z niej że mały jest zdrowy i rozwija się prawidłowo. Ale ogólnie dobrze że jestem biologiem bo normalnie bym niezrozumiała połowy co tam napisane jest
justynamika84
Fanka BB :)
My już po szczepieniu, nie było tak źle ale to tylko dlatego, że tata był z nami i małą rozśmieszył po szczepieniu. Oczywiście uśmiechami rozwaliła panią doktor bo śmiała się cały czas, nawet chwilkę po szczepieniu już się śmiała i gadała, oby tak już zostało:-)
Z technicznych wieści młodzież waży 6535, ma 66 cm długości, główka 39 a klata 43cm :-)
Z technicznych wieści młodzież waży 6535, ma 66 cm długości, główka 39 a klata 43cm :-)
reklama
Dziś się szczepiliśmy, oczywiście płacz okropny i wielki żal o to że dziecku krzywdę robią.
Teraz Ninia śpi.
Waży 7800g, przez 2 tyg przybrała tylko 200g, ale to może być wina antybiotyku, który zażywała, aby pozbyć się bakterii coli układu moczowego. Pani dr nie kazała się martwic.
Uczulenie suche o którym pisałam to pokarmówka, mamy nawilżać cetaphilem. Poza tym wszystko ok.
Teraz Ninia śpi.
Waży 7800g, przez 2 tyg przybrała tylko 200g, ale to może być wina antybiotyku, który zażywała, aby pozbyć się bakterii coli układu moczowego. Pani dr nie kazała się martwic.
Uczulenie suche o którym pisałam to pokarmówka, mamy nawilżać cetaphilem. Poza tym wszystko ok.