reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Łooo... branie na plamki na tęczówkach :szok::-)? Nieźle :-D. Ja mam kropki na tęczówkach obydwu, w tych samych miejscach, ale widocznie kropki tak nie działają, jak takie "paseczki" :-p:-D. Kiedyś oglądałam program gdzie mówili jakie miejsca tęczówki odpowiadają za konkretne narządy. I że jak jest kropka w konkretnym miejscu to znaczy, że ten narząd nie halo. Nie pamiętam już tego dokładnie, trzeba by w necie poszukać czy to w ogóle prawda :rolleyes2:. A te dziabnięcia bociana to mama nadzieję schodzą, bo Tymek też takie ma :dry:. Jedna powieka czerwona odkąd się urodził.

gorgusia pisze:
Mały waży 6100- przez miesiąc złapał 1kg. Ogólnie wszystko z nim ok.
Już widzę minę mojej lekarki z poradni patologii noworodka, jakby nam tyle wyszło :dry:. Pewnie by opiekę społeczną zawołała :-D. Chyba tylko ja mam taką fiśnięta lekarkę. Zamiast oznak zdrowia szuka byle czego. Gorgusia, super, że Kacperek pięknie rośnie :tak:.

reklama
Dzag, one takie są ;) Nam na przyrost 1,5 kilo powiedziała, żeby rzadziej karmić. A na 0,5 kilo - żeby dokarmiać ;) I nieważne, że dziecko zadowolone i spokojne ;)

Ewa ja posiadam taka " plamke" na oku :-) od urodzenia. Plamka jest brazowa a oko niebieskie, zajmuje ok 1/5 teczowki ;)

Moja Niunia tez ma uszczypniecia bociana na powiece I miedzy brwiami :)

Co do wagi... No to jednak jesli wychodzi poza centyl albo na granicy lub utrzymuje sie tendencja spadkowa to lekarz ma obowiazek o tym wspomniec :)

My też po wizycie i szczepieniach. Agata chudzinka - waży 4700. W 6 tygdni przybrała 660 gr. Nie za dużo, ale nie mam się martwić - tak więc się nie martwię. Rośnie, nie płacze, fajniutka jest to jestem zadowolona :)

Zylcia widac dziewczynki są może dbające o linie :D

Słuchajcie mam pytanko, chyba głównie do Dzag, bo pamiętam, że o tym pisała. Mój Mały ma katar, byliśmy u lekarza wczoraj, ale uznał, że jest spoko i tylko psikać, nie ma zapalenia itd., i super, ale drugą noc mamy masakryczną, on sięmęczy coś mu spływa, a jak leży na brzuchu to normalnie glutki mu wypływają.
Gruszką nie umiem odciągnąć, pamiętam, że Dzag wykupiłaś aptekę chyba prawda? :) jak Ci się sprawdza ten w odkurzaczu? troszkę się go obawiam, a nie wiem, czy fridą dam rade? jest mi go tak szkoda.

aaa i czy któraś z Was używałam inhalatora dla maluszka?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
polidsia Ty się ani sekundy nie zastanawiaj tylko kupuj ten katarek do odkurzacza będziesz dziękowac bogu za ten zakup i jeszcze 3 lata uzywać :tak: do tego kup krople na katar dla niemowlaków po 3 miesiącu 3 razy dziennie po kropelce przez 5 dni możesz dawać, maść majerankową kup i pod noskiem smaruj, witaminę c spokojnie możesz podawać (ja daję 3x dziennie 5 kropli) i wapno (ja daję 2x dziennie 5ml)

Kakarolina dzięki, skoro tak mówisz to biegnę po niego, zobaczymy, bo mam póki co tylko gruszkę i w głowę zachodzę, jak rodzice kiedyś tego używali, bo ściagam tym może pół kropli, a z nosa cieknie więc nie jest tak, że nic nie ma.
Maść majerankową mam, ona niby jest od 1 roku prawda, ale posmarowałam, przez chwilę było lepiej, ale nie wiem ile takiemu Maluszkowi mogę tego smarować w sumie.
dzięki wielkie, biegnę!

polisia ten na odkurzacz ma podobno jakieś blokady żeby moc była taka jak trzeba ale do fridy nie musisz uruchamiać odkurzacza więc jest łatwiej a spokojnie nią wszystko odciagniesz. Wpuszczaj wode morską dla dzieci przed odciąganiem to jeszcze lepiej katarek wychodzi. I możesz zapobiegawczo przez tydzień dać dziecku wapno w syropku 2x1ml i witC w kropelkach 2x5kropli mi tak ostatnio lekarz przepisal przy katarku tylko my jeszcze maść do noska robioną mieliśmy. I kładź dużo na brzuszku żeby ściekało na zewnątrz.

reklama
Do góry