reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Łooo... branie na plamki na tęczówkach :szok::-)? Nieźle :-D. Ja mam kropki na tęczówkach obydwu, w tych samych miejscach, ale widocznie kropki tak nie działają, jak takie "paseczki" :-p:-D. Kiedyś oglądałam program gdzie mówili jakie miejsca tęczówki odpowiadają za konkretne narządy. I że jak jest kropka w konkretnym miejscu to znaczy, że ten narząd nie halo. Nie pamiętam już tego dokładnie, trzeba by w necie poszukać czy to w ogóle prawda :rolleyes2:. A te dziabnięcia bociana to mama nadzieję schodzą, bo Tymek też takie ma :dry:. Jedna powieka czerwona odkąd się urodził.

gorgusia pisze:
Mały waży 6100- przez miesiąc złapał 1kg. Ogólnie wszystko z nim ok.
Już widzę minę mojej lekarki z poradni patologii noworodka, jakby nam tyle wyszło :dry:. Pewnie by opiekę społeczną zawołała :-D. Chyba tylko ja mam taką fiśnięta lekarkę. Zamiast oznak zdrowia szuka byle czego. Gorgusia, super, że Kacperek pięknie rośnie :tak:.

reklama
Dzag, one takie są ;) Nam na przyrost 1,5 kilo powiedziała, żeby rzadziej karmić. A na 0,5 kilo - żeby dokarmiać ;) I nieważne, że dziecko zadowolone i spokojne ;)

Ewa ja posiadam taka " plamke" na oku :-) od urodzenia. Plamka jest brazowa a oko niebieskie, zajmuje ok 1/5 teczowki ;)

Moja Niunia tez ma uszczypniecia bociana na powiece I miedzy brwiami :)

Co do wagi... No to jednak jesli wychodzi poza centyl albo na granicy lub utrzymuje sie tendencja spadkowa to lekarz ma obowiazek o tym wspomniec :)

My też po wizycie i szczepieniach. Agata chudzinka - waży 4700. W 6 tygdni przybrała 660 gr. Nie za dużo, ale nie mam się martwić - tak więc się nie martwię. Rośnie, nie płacze, fajniutka jest to jestem zadowolona :)

Zylcia widac dziewczynki są może dbające o linie :D

Słuchajcie mam pytanko, chyba głównie do Dzag, bo pamiętam, że o tym pisała. Mój Mały ma katar, byliśmy u lekarza wczoraj, ale uznał, że jest spoko i tylko psikać, nie ma zapalenia itd., i super, ale drugą noc mamy masakryczną, on sięmęczy coś mu spływa, a jak leży na brzuchu to normalnie glutki mu wypływają.
Gruszką nie umiem odciągnąć, pamiętam, że Dzag wykupiłaś aptekę chyba prawda? :) jak Ci się sprawdza ten w odkurzaczu? troszkę się go obawiam, a nie wiem, czy fridą dam rade? jest mi go tak szkoda.

aaa i czy któraś z Was używałam inhalatora dla maluszka?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
polidsia Ty się ani sekundy nie zastanawiaj tylko kupuj ten katarek do odkurzacza będziesz dziękowac bogu za ten zakup i jeszcze 3 lata uzywać :tak: do tego kup krople na katar dla niemowlaków po 3 miesiącu 3 razy dziennie po kropelce przez 5 dni możesz dawać, maść majerankową kup i pod noskiem smaruj, witaminę c spokojnie możesz podawać (ja daję 3x dziennie 5 kropli) i wapno (ja daję 2x dziennie 5ml)

Kakarolina dzięki, skoro tak mówisz to biegnę po niego, zobaczymy, bo mam póki co tylko gruszkę i w głowę zachodzę, jak rodzice kiedyś tego używali, bo ściagam tym może pół kropli, a z nosa cieknie więc nie jest tak, że nic nie ma.
Maść majerankową mam, ona niby jest od 1 roku prawda, ale posmarowałam, przez chwilę było lepiej, ale nie wiem ile takiemu Maluszkowi mogę tego smarować w sumie.
dzięki wielkie, biegnę!

polisia ten na odkurzacz ma podobno jakieś blokady żeby moc była taka jak trzeba ale do fridy nie musisz uruchamiać odkurzacza więc jest łatwiej a spokojnie nią wszystko odciagniesz. Wpuszczaj wode morską dla dzieci przed odciąganiem to jeszcze lepiej katarek wychodzi. I możesz zapobiegawczo przez tydzień dać dziecku wapno w syropku 2x1ml i witC w kropelkach 2x5kropli mi tak ostatnio lekarz przepisal przy katarku tylko my jeszcze maść do noska robioną mieliśmy. I kładź dużo na brzuszku żeby ściekało na zewnątrz.

reklama
Do góry