reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

reklama
To jutro się umówię do pediatry, mam nadzieję że antybiotyk nie będzie potrzebny, że jest na to jakaś homeopatia. No i mam nadzieję, że zabieg nie będzie potrzebny, bo nie zaszczepię...

mala.di, u mnie to całe oczko na zielono się zakleja... Pisałam już do pediatry mojej, odesłała do okulisty. Mam namiar na dzieciową okulistkę, jutro się zapisuję.

K8libby, nie chcę straszyć, ale jeśli oko się zakleja, to nie jest za dobrze. Raczej trzeba będzie przetkać kanalik. Okulista mi mówił, że jak ropka z oka wychodzi, to jest ok - najprawdopodobniej samo minie, gorzej jak się właśnie zatory robią...

Mnie też już to niepokoi, idziemy prywatnie, robią też tam zabiegi, więc jeśli będzie potrzeba zabiegu to zrobią tam bez szczepienia, bo to nie szpital.

k8 my mieliśmy zatkany ropiejący kanalik. 7 dni kropli i masowanai załatwiło sprawę ale dziwię się, że tak długo Twój lekarz czekał bo moja mówiła, że jak w 10 dni nie będzie poprawy to na zabieg trzeba szybko iść :szok:

reklama
my już po szczepieniu, Nina waży 4590g (przyrost w 3tyg. 560g) i mierzy 54cm, pleśniawek nie ma, ale nasz trądzik pani dr się bardzo nie podobał, bo powinien do 6tyg. życia zniknąć, więc dostaliśmy krople Fenistil 3 razy dziennie po 5 kropel, maść Diprobase na buźkę, bo nie policzek ma strasznie szorstki, dostaliśmy też receptę na maść ze sterydami Elosone, ale to jak po 5 dniach nie będzie poprawy :tak: mam ograniczyć nabiał - chociaż jem tylko serki, zmienić proszek na płatki mydlane - używam dzieciowy :sorry: szczepienie Młoda przeszła bez problemowo - rota wirus ze smakiem zjadła, na Hexę się podarła, ale teraz po cycu ładnie śpi :tak:

Do góry