reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

a u nas pleśniawka na języku i Hania przez to czasem nie chce cyca ssać, wczoraj taka głodna była, cyca nie chciała a ja mm żadnego nie miałam ani mojego odciągniętego i na kolację wyssała z butelki prawie 100ml granulowanej herbatki koperkowej z gratisowej saszetki ze szpitala, słodkiej jak cholera, bardzo jej smakowało :p biedne dziecko, wodą z cukrem ją matka nakarmiła...
dziś rano też cyca odmawiała ale teraz na razie jej się poprawiło. smaruję jej to aphtinem, ale obawiam się czy to pomoże...
marcia - chyba pisałaś że dałaś nystatynę? mnie lekarz powiedział że na nystatynę za mała ale jak mi jeść nie będzie chciała to skoczę do apteki i sobie wezmę

reklama
Niestety tak to z przychodniami jest. Kiedyś były osobne wejścia i sale dla dzieci chorych i zdrowych, co np na szczepienia przyszły. A teraz wszyscy razem i dziwić się, że dzieciaki nagle chore... Uderzyło mnie to też, jak jeszcze będąc w ciąży, przeziębiłam się i poszłam do mojej pediatry. Koło mnie w poczekalni siedziała mama z dwójką chora na ospę, obok gromadka na szczepienia... Ja ospę miałam, ciężko ją przeszłam, bo miałam wtedy 14 lat, ale gdybym nie miała, to bym się bała że się zarażę będąc w ciąży, to poważniejsze niż kaszelek...

u mnie wejść nie ma, ale są inne dni i godziny dla dzieci zdrowych/chorych, szczepienia są w jeden dzień, w określonej godzinie, gdzie przychodnia prawie pusta :tak:

u Nas jest osobne wejscie i tezch dni dla chory i zdrowych ale Nelka zaraziła sie odemnie , pozatym cala rodzina przechodzila katar wiec to bylo niunniknione tyle ze ja juz w pon wiedzialam ze to katar a nie zadna wydzielinka..

U nas wejście wspólne :wściekła/y: Ale od 01.10 mamy wykupiony pakiet w Luxmedzie a tutaj już jest podział :tak: Tyle że wiecie, jak pójdę z dzieckiem bo ma katar i lekkie przeziębienie to do dzieci chorych, a tam już czyhają wstrętne choróbska ;-)

reklama
Do góry