reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

reklama
Kachna ale fajnie wreszcie dużo zdrówka dla Was

A u nas choróbsko :-( tzn w sumie nie choróbsko a mega katar. Strasznie Oleńka cierpi (i mama też) ma straszny problem ze spaniem. Co chwilę się budzi w nocy nie zdążę zasnąć już płacz trzeba utulić odciągnąć katar i znów śpi 45 minut jestem wykończona. Bidna wcześniej nie płakała a teraz taka bida :-( Z tej okazji byliśmy dziś pierwszy raz w swojej przychodni. Wszystko ok wiemy na jakie niepokojące dalsze objawy zwracać uwagę i na niepocieszenie to może potrwać dwa tygodnie :-( (po dwóch tygodniach niespania chyba wystrzele się w kosmos) na dodatek młoda całkowicie odrzuciła cyca przez ten katar więc ściągam (oczywiście szalone ilości z obu cycków w pół godz. 50ml) aa i waga Oli 3500. szału nie ma 600g w prawie 4 tyg. tak coś czułam, że te cycki rady nie dają bo to chyba dolna granica.
Ech zmęczona dziś jestem ...

Kachha super! Ile już Patryś waży?
My jutro mamy pierwsza wizyte u lekarza. Ale jestem ciekawa ile mały waży. I martwie się bo w posiewie wyszła nam bakteria i pewnie będzie antybiotyk:-(

Kachna super wiadomości!! A zastanawiałam się w ostatnich dniach co u Was słychać i jak się czuje Patryś. Napisz coś więcej, jak waga, co z okulistą i innymi wynikami badań??? Gratuluje cierpliwości. W końcu została Ci wynagrodzona!!! Dużo zdrówka dla Patryczka!

okulista ok, po zabiegu laserowym szybko pozbył się respiratora i cpapu, waży 3,380 :)
okulista - wizyta 20 września
wyniki ok - morfologia i wszystkie tam inne
klebsiella ktora byla wykryta w kupie, okazało sie że prawdopodobnie jest nosicielem więc mu ta bakteria nie zagraza.
dalej nie wiem napiszę jutro wieczorem bo dowiem sie rano :)

No i super, kachha. Ja się doczekałam wieści od Ciebie :-p, a Ty zabrania Maluszka do domu :-). Pamiętaj o nas po wykonaniu pierwszych zdjęć w domu :-D:-D:-D. Odpowiedni wątek czeka :-D.

ojej Kachha to Patryś tak długo biedaczek w szpitalu był..? super że się wszystko dobrze układa :)))

milionka - ja jutro też idę z Hanią pierwszy raz :) też zastanawiam się ile pokaże waga - ale że z ciuszków wyrasta to widzę, więc chyba będzie OK :)

co do posiewu - może wypiszą Wam furagin? jest skuteczny a "uderza" tylko w drogi moczowe więc nie ma takiego dużego wpływu na organizm jak tradycyjne antybiotyki
trzymam kciuki

reklama
Mieliśmy wczoraj pierwszą wizytę. Wszystko jest ok. Pani doktor była pod wrażeniem dużych dłoni i stóp Kacpra :-D ale faktycznie są bardzo duże! Waga już prawie 4kg,więc bardzo dobrze ( przy wypisie 2980). Napięcie mieśniowe jest w porządku,ale że względu na spadki tętna przy porodzie musimy tego pilnować.
Do tego okazało się,że Kacper ma kolke... a to co pani doktor pozwoliła mi jeść to jedno wielkie nic. Według niej mam jeść pieczywo graham, nic co zawiera jajka i mleko. Czyli większość rzeczy odpada... wydaje mi się,że kolka po ogórku zielonym się pojawiła,więc czemu mam rezygnować ze wszystkiego. Mam pić zaparzony kminek i majeranek na brzuszek Malenstwa.

Do góry