reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

U nas też wirus panuje. Tymka złapało w czwartek, gil do pasa, w piątek zagorączkował do 38. Ale na szczęście już mu zdecydowanie lepiej. Pierwsze dwie noce ciężkie, ale dzisiejsza już ładnie przespana, z nosa coś tam poleci ale sporadycznie. Za to przeszło na mnie. Od soboty ból gardła, teraz już prawie nie boli za to z nosa mi się leje. Wczoraj było najgorzej bo i czułam się fatalnie. Dzisiaj na szczęście już trochę lepiej więc mam nadzieję że wychodzimy na prostą.

Dużo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków i rodziców.

reklama
Agnes, niby są jakieś standardy na to ;), ale my już na początku byliśmy niestandardowi, bo Tymkowi najpierw dwójki wyrosły, a dopiero potem jedynki :). Nie przejmuję się na razie. Rosną białe, równo. Teraz mamy wszystkie jedynki i dwójki, dolne czwórki i jedną (lub dwie?) górną czwórkę.

Tymosław jest od piątku na antybiotyku. Ma ropną anginę. W oczach ropa, zatkany nos, straszny kaszel. Teraz troszeczkę lepiej, ropa bardzo rzadko się pokazuje w oczach (chyba mogę polecić Dicortineff :p), nie gorączkuje już drugą dobę, tylko głównie podczas snu ten kaszel męczy i pewnie go boli bo po kaszleniu popłakuje przez sen. No cóż, mam nadzieję, że do końca tygodnia wszystko wróci do normy :/.

Współczuję chorych dzieciaków. U nas był katar do pasa przez kilka dni, ale imbir go pokonał. Dzieciaki z basenu, szt 7 też wszystkie chore, mieliśmy indywidualne zajęcia...
Znajomej syn, urodzony godzine przed Titkiem, 11 raz na antybiotyku...

Damianek miał katar i kaszel ale na szczęście pomogło wapno wit C, lipomal, i sok z malin.
co do zębów to brakuje 5 i jednej dolnej 3

Cześć dziewczyny, czy szczepiłyście już dzieciaki MMR? Ja nie miałam żadnych obaw co do wcześniejszych szczepień - 5w1, pnuemokoki i rotawirusy ale ta jakoś wyjątkowo mnie niepokoi. Czy można zaszczepić osobno na wszystkie te 3 choroby czyli świnkę, odrę i różyczkę? Dziękuję za Waszą pomoc :-) Miłego dnia

K8 szczepią na wszystko bo już nie ma szczepionek przeciwko każdemu wirusowi osobno. Młody miał rózyczkę a dostanie całość, chociaz osobiście przeciwko śwince bym mu tylko dała.

reklama
Do góry