reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Kachha coraz lepsze wiesci, super! Tak jak powiedziala Dzag Patrys wyczuwa ze zbliza sie czas kiedy dopiero powinien opuscic brzuszek i chce nadrobic male zaleglosci do tego czasu:) napewno mu sie to uda, dzielny jest;) trzymam &&&&&:tak:

reklama
byłam dzis z Brunem na wizycie patronażowej u lekarza, Mały przez 5dni przybrał 210g:tak:

pani dr potwierdziła ze kardiolog do którego się wybieramy jest najlepszym kardiologiem w Poznaniu.. idziemy na początku września i oby wszystko wróciło do normy..

Ostatnia edycja:
No to my już po pierwszej wizycie u pediatry :)

A Aniela waży 2930 g :D Dla porównania - urodziła się 2870 g, spadła do 2730 g (a moim zdaniem jeszcze niżej), a w sobotę miała 2805 g. Wychodzi na to, że na samej piersi przybiera dziennie więcej niż na samej butelce!!:D Ha!:D A wcale jakoś strasznie często nie je - w dzień do 3 godziny (sporadycznie co 2 jak jest gorąco), a w nocy co 4-5 godzin.

Teraz już jestem spokojna, przestaję jej liczyć kilogramy - niech sobie dziewczynka spokojnie rośnie :) Myślę, że w 6 tygodni spokojnie dobijemy do 4 kilogramów ;)
No i zostajemy na samej piersi :D

Z ropiejącym oczkiem idziemy jutro do okulisty. Poza tym wszystko wzorcowo :D

ewa, ja miejsca gdzie zrobię USG bioderek szukałam najpierw na własną rękę - w Internecie. Obdzwoniłam się jak szalona. Już się przygotowywałam na wydanie 80-100 zł za prywatną wizytę, aż w końcu w jednej przychodni pani przez telefon poradziła zadzwonić na krakowską informację medyczną. Zadzwoniłam i tam mnie poinformowała pani, że akurat jest jakaś akcja i na Grzegórzeckiej zrobię (prywatna przychodnia w Wiślanych Tarasach). No i faktycznie się udało. Nie potrzebowaliśmy żadnego skierowania, tylko PESEL był konieczny. Zadzwoń, może dalej można się na to załapać: 12 661-22-40. My byliśmy akurat przedwczoraj.

Kachha co słychać u Patrysia? Przejrzałam cały wątek, naprawdę twój synuś jest super dzielny, wspaniale że tak ładnie rośnie i się rozwija. I Mamusię też ma dzielną :tak:

A my wczoraj byliśmy z Leosiem w szpitalu na usg i niestety mały ma wodniczki na jąderkach :wściekła/y: Czy którejś z was synek to miał? Ponoć powinny się wchłonąć same, ale trzeba monitorować czy się za mocno nie powiększają i czy dodatkowo nie wychodzi przepuklina ( bo wodniaczki i przepukliny lubią chodzić w parze ).

Boże co się naoglądałam chorych dzieciaczków na oddziale, najgorsze było to, że ok. 2/3 matek z dziećmi to takie ala meliniary, dzieci z porozbijanymi główkami, jeden maluszek połamane obie ręce, masakra ile jest takich biednych, zaniedbanych dzieci :-(

Dziewczyny z to usg stawów biodrowych to wszystkie muszą mieć mi jeszcze teściowa nic nie mówiła? Jak tak to my pewnie pójdziemy do jej koleżanki i uda nam się nic nie zapłacić.

Ewa, super, moja Ula też na cycu przybiera ponad 40 g dziennie, ale my często a krótko, czasami nawet co h, a w nocy nie ma że boli na siłę budzę ją co 3 h, tak mi nakazał pediatra i neonatolog jeszcze na Ujastek do skończenia 1 m- ca przynajmniej.

reklama
Ewa, pięknie Anielka przybiera, brawa dla twoich cyców:-D

A mój Tymek pobił wszelkie rekordy. Wczoraj też mieliśmy wizytę- od wyjścia ze szpitala czyli przez 8dni przybrał na wadze 630 gramów:szok: to prawie 80 na dzień! Na samym cycku oczywiście. Chyba mi śmietana leci a nie mleko:rofl2: Więc obecnie mamy 4170 na liczniku.

Asia85 usg bioder jest obowiązkowe, tzn nikt policji na ciebie nie naśle no ale zrobić powinien każdy;-)

Do góry