reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

hej dziewczyny!
Cieszę się z dobrych wieści :) gratulacje. Chłopcy i dziewczynki sa tak samo fajni, więc zawsze sa powody do radości

U mnie dziś maleństwo nic nie chciało zdradzić, cly czas zakrywało przestrzeń m. nogami, a to obiema nóżkami a to jedną.. Hm, podobno bardziej dziewczynka niż chłopak, bo ani przez chwilę nic nie zadyndało, ale muszelki też nie było widać... 30.06 mam badanie połówkowe, może wtedy dowiem się czegoś więcej.
W kazdym razie maleństwo bardzo ruchliwe, co mocniejsze kopnaki czułam.. Naprawdę cudnie.
ale nidgy nie obejdzie się bez ciemnej strony mocy.. Gin znalazła u mnie taśmę owodniową długości 38mm, za 2 tygodnie ma być znow badana. Strasznie płakałam. Mało jest na ten temat w necie, słyszala któraś z Was o takim czymś?
:(

reklama
Kochane ja już po wizycie! Przeogromnie szczęśliwa bo (jak napisałam na głównym wątku) będziemy mieli chłopczyka :))) Tak jak marzyliśmy :)
Maluszek zdrowy jak rybka, wszystkie pomiary i wymiary jak najbardziej w normie :)
Dawidek ma 17cm i waży 375g :)
Wymiarami dzidzia jest na 21 tydzień.
Lekarz bardzo zadowolony z ilości wód płodowych i ogólnego stanu zdrowia naszego synka :)
Oczywiście nasze maleństwo nie byłoby sobą gdyby nie fikało swoich mega koziołeczków :D Widzieliśmy jajuszka i siusiaczka w całej okazałości :D Tym razem łobuz się przed nami nie ukrył hehe

JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA :))))

Ostatnia edycja:
Lasotka, mam nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego :(

Paulinka ja wiedzialam ze to bedzie CHŁOPAK :D ciekawe czy teraz reszta moich przeczuc sie sprawdzi :> jeszcze raz wielkie gratulacje dla Ciebie i mezusia :*

Lasotka...
a lekarz powiedział coś o rozwarstwieniu łożyska??
No jak na tym etapie nie widać siusiaka to pewnie jest dziewcyznka :)

Nie, nie. Łożysko podobno na bdb. Gin chyba nie chciała mnie martwić i nic o taśmie nie mówiła, tylko tyle, ze tak czasem bywa, napomknęła że dziecko może się zaplątać i że trzeba koniecznie zbadać na połówkowym (u niej jest usg o usg o b niskeij rozdzielczości, podobno taie maleństwa zazwyczja bada na nnym sprzęcie)
A ze dziewzynka to wiedział jak tylko zobaczyłam 2 kreseczki :) Zawsze chciałam synka, ale odkąd wiem ze jestem w ciąży myślę tylko o córce :)

Paulinka gratulacje!!!

Paulinko bardzo się cieszę ,ze jednak chłopczyk :-Dcały i zdrowy oczywiście:-D ja tu jajo znoszę od 17 ale no cóż lepiej późno niż wcale;-) Meliski sie napij bo dzis nie uśniesz;-)

reklama
Lasotka idź to potwierdź u innego lekarza. Z tego co piszą w necie to nic dobrego , mam nadzieję,że to pomyłka . Przypomniało mi sie kiedy to ja byłam na usg połówkowym i usłyszałam o chorobie Alicji. musisz to jeszcze skonsultować

Do góry