reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

no widzę że jeszcze coś nas łączy Modlisiu hehe moja dzidzia też na razie miednicowo jest ułożona więc mam nadzieję że dzidzie szybko się odwrócą odpowiednio
gratuluje udanych wizyt

MOj lekarz powiedział, że jeszcze milion razy może sie obrócić...po czym dodał, że czasami jest tak, ze jak dzidzia sobie przyjmie jedną pozycję to chocby nie wiem co się działo to sie nie odwróci ;). Jednak na razie o tym nie myslimy ;). Mamy sporo czasu :)

Amerie, super wiesci :)
Lasotka, jest tak jak mówiły Panie w laboratorium ...Mi lekarz w taki sposób kazał zrobić to badanie ...A tą glukozę kupuje się w aptece czy podają w laboratorium?

reklama
babka w laboratorium powiedziała że albo albo - tzn gdzie mi wygodniej, w lab też dostępne
druga rożnica - na skierowaniu na badanie odplatne (!) mam podane 50g glukozy, a w lab mi mówili o 90g
hm
no nic, oddam tę odpowiedzialność specjalistkom w lab, ale różnice to zasadniecze mi się wydają

Lasotka - a ja na Twoim miejscu zrobiłabym nie tak jak mówią panie w laboratorium tylko Twój lekarz. Ja mam dokładnie tak samo tzn na poprzedniej wizycie dostałam już glukozę, mam ją wypić w domu i przyjść do laboratorium dopiero bo 2h (mam 75g) i będę kłuta tylko raz. W trakcie ciąży już miałam robioną glukozę na czczo i za każdym razem wyniki super więc lekarka stwierdziła, że ten pierwszy pomiar jest zbędny a to jest bardzo męczące tak siedzieć w gabinecie przez 2h (albo 1h jak ma się 50g). Ja mam zaufanie do mojej lekarki i to, że w większości przypadków robi się inaczej nie ma na to wpływu ...

Lasotka - a ja na Twoim miejscu zrobiłabym nie tak jak mówią panie w laboratorium tylko Twój lekarz. Ja mam dokładnie tak samo tzn na poprzedniej wizycie dostałam już glukozę, mam ją wypić w domu i przyjść do laboratorium dopiero bo 2h (mam 75g) i będę kłuta tylko raz. W trakcie ciąży już miałam robioną glukozę na czczo i za każdym razem wyniki super więc lekarka stwierdziła, że ten pierwszy pomiar jest zbędny a to jest bardzo męczące tak siedzieć w gabinecie przez 2h (albo 1h jak ma się 50g). Ja mam zaufanie do mojej lekarki i to, że w większości przypadków robi się inaczej nie ma na to wpływu ...

Ja też się jeszcze upewnie bo własnie na karteczce od lekarza mam napisane ze krzywa cukrowa w 60 min. po 50g gukozy, a w laboratoriach maja inną zasadę.

Modlisia - Ja mam gabinet zabiegowy tuż obok gabinetu mojej ginki i jak poszłam po glukozę to tylko mnie położna spytała ile gram i czy ginka mi wytłumaczyła jak mam to przygotować, więc tam są przyzwyczajeni do tego, że co lekarz to inna metoda :-)

Lasotka glukozę kupuję się w aptece i na badaniu Ci rozpuszczą (przynajmniej u mnie tak było).
Jesli chcesz możesz zabrać cytrynę (lepiej się pije) ale i bez tego się da.
Ja na Twoim miejscu wypiłabym tyle ile zaleciła doktorka, czyli 50g. I trzymam kciuki za pozytywny wynik.
Mi niestety wyszedł podniesiony i muszę teraz się kontrolować.

reklama
Modlisia - Ja mam gabinet zabiegowy tuż obok gabinetu mojej ginki i jak poszłam po glukozę to tylko mnie położna spytała ile gram i czy ginka mi wytłumaczyła jak mam to przygotować, więc tam są przyzwyczajeni do tego, że co lekarz to inna metoda :-)

A widzisz, bo to laboratorium "wewnętrzne" ;). Te prywatne trzymają się raczej sztywnych zasad, chyba że własnie pacjentka sobie zażyczy ale nie wszystkim kobietom lekarze mówią jak to badanie wykonać...Ja nawet nie zauwazyłam, że moj zrobił rozpiske tego badania. ;). Ale cięszę się że tylko po godzinie mam sprawdzić :)Moze własnie dlatego że do tej pory glukozę miałam w normie :) a za kazdym razem przy morfologii miałam określaną.

Do góry