reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Witajcie!
jestem świeżo po wizycie na USG. Lekarz trochę zakręcony, ale cóż...
Będzie chłopak, wszystko w normie :)
żołądek był umiarkowanie wypełniony i mamy zalecenie, żeby za 2 miesiące powtórzyć badanie, może będzie wypełniony bardziej i łatwiej będzie sprawdzić jego budowę. Wód jest w normie, więc nie ma powodów do niepokoju.
Gratuluję Wam udanych wizyt! :)

reklama
Kurczaczek wszystko będzie dobrze, tylko rzeczywiście się oszczędzaj, dużo odpoczywaj i rób to co Cię najbardziej relaksuje. Czy ta szyjka może się jeszcze zamknąć? Czy tylko przestanie dalej rozwierać? Trzymam za Ciebie kciuki!
Mallaika gratuluję udanej wizyty i syneczka :-) Wklejajcie jakieś zdjęcia, uwielbiam je oglądać :happy:

Ayran jeszcze raz gratki i oby nie pokazała jajeczek :)

madziulek ojjjjj biedactwo ale miejmy nadzieję że nie będzie się powiekszać :/ grunt to dobre nastawienie :*

kotka nooo witamy siurkasa :) a żołądek słabo wypełniony, co to oznacza?

martuska 14.01 usg (połówkowe Nfz ) :) 27.01 sama wizyta

Martynia ważne że jest dobrze , no i sisiorek znowu :)

Kurczaczek kochana bidulka :( trzymaj się mocno i dobrze zrobiłaś że nie jedziecie , lepiej zapobiegać niż potem żałować...odpoczywaj skarbie dużo...bardzo dużo :*

mallaika to super :)

kotka nooo witamy siurkasa :) a żołądek słabo wypełniony, co to oznacza?

że może być jakiś problem z układem trawiennym- z przełykaniem czy coś...i dlatego żołądek słabo wypełniony i dużo wód płodowych jest...lekarz nie był zbyt "zadowolony" tzn nie straszył absolutnie, ale widziałam, że troszkę się "przejął"

Witam :)

wczoraj wieczorem miałam wizytę, wszystko w porządeczku :-D tylko znowu nie chciał współpracować... nogi i ręce założył na głowę, wypiął się dupką i kimonko :-D :-D nic nie było w stanie go obudzić!!

aha, na 100% potwierdzony Synek :-D tylko nie mam zdjęcia... bo faktycznie nie można było uchwycić nic konkretnego...

Teraz chcę się umówić gdzieś za 2-3 tyg. na USG 3D/4D, a w lutym normalna wizyta :)
gratuluję synka! fajnie że wszystko ok :) moje też co usg śpi :p ale na prenatalnych babeczka się cieszyła, że moje spokojnie sobie wszystko pomierzyć :)

ja już po usg szyjki, niestety rozwarcie się powiększyło z 4,2 mm do 5,8 :-(. Na razie dostałam luteinę dowcipną plus magnez 6 tabletek dziennie. 20 stycznia kontrolne usg, jak luteina nie pomoże to pessar. Lekarz powiedział, że nie jest źle bo już by wypisywał skierowanie do szpitala, ale dobrze też nie jest. Mam dużo leżeć i się oszczędzać. Dostałam pozwolenie na wyjazd w góry, na samo chodzenie, ale stwierdziliśmy, że sobie darujemy. Żeby później sobie nie pluć w brodę jak będzie coś nie tak.

Martuska - 20/01 - usg szyjki
03/02 - kontrolna wizyta u gina.
to teraz dużo leż i odpoczywaj :* mam nadzieję że leki pomogą. daj koniecznie znać po kolejnej wizycie :)
ja bym też na wszelki wypadek zrezygnowała z wyjazdu... jeszcze nadrobicie :)

Witajcie!
jestem świeżo po wizycie na USG. Lekarz trochę zakręcony, ale cóż...
Będzie chłopak, wszystko w normie :)
żołądek był umiarkowanie wypełniony i mamy zalecenie, żeby za 2 miesiące powtórzyć badanie, może będzie wypełniony bardziej i łatwiej będzie sprawdzić jego budowę. Wód jest w normie, więc nie ma powodów do niepokoju.
Gratuluję Wam udanych wizyt! :)
gratuluję synka! :* super że wszystko jest ok :)

kurcze...wiecie..trochę się martwię....
nie martw się :* wszystko będzie dobrze, zobaczysz :*

kurczaczek - trzymam kciuki za ciebie, na pewno bedzie dobrze. lez i odpoczywaj. :*;-)

mallaika - gratki pozytywnej wizyty.. :-)

kotka - jeszcze raz napiszę.. Trzymam mocno kciuki za was.. :* Będzie dobrze. :*

reklama
Do góry