reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Kasiek gratuluję wizyty :* Co do łożyska to może jeszcze zmieni pozycje. Ja też rodziłam pierwszego synia naturalnie.

martuska no co się tu dzieje na majówkach :D Gratuluję synusia :) A i jak możesz to dopisz mi następną wizytę 7 stycznia. Mam kolejne i już ostatnie usg ;)

reklama
gratuluje wszystkim udanych wizyt :D gratuluję każdej razem i każdej z osobna siusiaków i małych muszelek :-p że tak określę :-p
Ja już w sumie opisałam, że u mnie Kuba potwierdzony na 100% ;] lekarz się śmiał "No co to jest? może Pani mi powie? na co to wygląda? ":-p a ja w śmiech no... na siusiaka!:-D a lekarz w śmiech, że jest worek i są jajeczka żeby się nie martwić :D

i to że bezwstydne to moje małe pierworodne też pisałam...:-D na usg tylko się tyłeczkiem odwracało i dyndał siusiakiem ... no myślałam że tam padnę! :-D lekarz na kręgosłup, a on już fikołek i pokazuje, lekarz na główkę a on znów fik i nogi rozwalił i się chwalił:-D... 362gramy żywej wagi... tak więc od prenatalnych tydzień temu przytył ok 80gramów :-)

I wczoraj leżał sobie na brzuszku, wyciągał rączki i krzyżował na klatce piersiowej :-D
Zdjęć nie wstawię, bo tylko siusiaka widać wyraźnie a ogólne to tylko trzy zdjęcia dostałam ...bo wiercipięta niesamowita...i bezwstydna do tego ;p

a następna wizyta 2 stycznia :)

Ostatnia edycja:
no dziewczyny piekne wiesci!!
Gratuluje siusiorkow i Sikorek!:D:D:D
Najwazniejsze ze wszystko w porzadku;-)
U nas z kolei teraz kuzyna zona miala cc powiedziala ze wysyp dziwuszek jest;D

saga równowaga musi być xD jak ja zamawiałam na all kocyk, to była informacja że brak różowego koloru ;p więc widocznie teraz czas dziewuszek a później my rozpoczynamy sezon majowych chłopów :D

Jejku dziewczyny gratuluje takiej ilości chłopców :) I oczywiście dziewczynki:) U nas wszyscy sie cieszą z Hani bo do tej pory od paru lat same chłopaki sie rodziły:) Tak że równowaga musi być:)

GRATULACJE :-D:-D:-D ach ci faceci szaleją wczoraj dowiedziałam się że szwagierka siostry też majówka co będzie miała? syna:tak::-) dziewczynki to nasze rodzyneczki ale w facetach siła tak ma być:-D ciekawe które szeregi zasilę:-)

ja sie dowiedzialam ze moja kuzynka najblizsza tez jest w ciazy i tez ma termin na maj ale na koniec :) plci jeszcze nie zna - ale fajnie, ciesze sie :)

Byłam dziś na wizycie, zdjęcia mój lekarz robi strasznie nie wyraźne...Najważniejsze że dzidzia zdrowo rośnie- 230 g. Płci jeszcze nie określił- ale jak się przygladałam sama to nie widziałam za bardzo żeby coś między nogami było :-) haha
U mnie w rodzinie same dziewczyny , jako że ja też mam córe to każdy liczy na chłopca a ja czuje że to druga księżniczka będzie.. ale to sie w styczniu okaże .
Badania ok , morfologia, cytologia. A to podwyższone CRP mam skontrolować za tydzień, lekarz obstawia że po przeziębieniu mi wzrosło

reklama
Czesc,
dopiero dzisiaj mi sie udalo wrzucic zdjecia z ostatniego Usg.
pierwsze przyznaje zdjecie buzki niezbyt udane, Bo dzidzia lepiej tam wygladala. Ale chyba im sie nie chcialo wyszukiwac ladniejszego zdjecia. Zrobili mnostwo zdjec bo usg trwalo godz ale przysluguje tylko jedno wiec dali takie + stopki.
drugie zdjecie jest kochane, bo Hania sobie uklekla I na pietki usiadla i miala skrzyzowane stopki:-):happy::happy: Zakochalam sie normalnie mhmhmhhh
no a po nowym roku kolejne usg I moze Hania sie odwroci I bedzie ja mozna lepiej zmierzyc
makao ja tez lubie te wszystkie imiona ktore wymienilas i jeszcze Fryderyk mi sie podoba, mezowi troche mniej. U nas raczej dziewczynka wiec Hanna Janina. A jak sie nie potwierdzi to chlopiec bedzie Jan.
ale cudne zdjęcie :) maleńkie stópki, oj oj :) gratuluję :*

ja wczoraj mialam wizyte.
Rewelacji nie było. Parametry w normie, miedzy nózkami nadal nic nie widać, niestety znów biorę dupka, bo okazało się że macica w skurczykach. Zreszta to akurat czułam wczoraj cały dzień.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące.

Jest gdzieś tak 70 do 30:) 100% pewności nie mamy niestety bo się mordka ustawić dobrze nie chciala, zreszta przez te skurcze na usg, było jej naprawdę bardzo ciasno, i ciezko było zmierzyć podstawowe rzeczy. A gdzie tam dopiero jeszcze miedzy nóżki zaglądać.Trochę jestem rozczarowana tym usg, bo spodziewalam się czegoś innego, no ale mam nadzieje ze do kolejnej wizyty wszystko się wyciszy, i będzie wtedy dzidzia lepiej widoczna. No ale najwazniejsze że zdrowa.
to dbaj o siebie i oby skurczy jak najmniej :) dobrze że z dzidzią ok :*

witam,
ja wczoraj też miałam połówkowe.
tak w skrócie mała waży prawie pół kilo. była złożona jak scyzoryk, tzn. wyprostowane nogi na buzi i z 3d w zasadzie nici ale dzięki temu mam fotkę "piśki" jak się patrzy :-)
to chyba niecodzienny widok na naszym forum więc jak lepiej się poczuję to wrzucę ;-). coś dziś całą naszą rodzinkę bierze... :dry:
na szczęście zapłaciłam jak za zwykłą wizytę a przebadał z godzinę, wszystko pokazał nawet soczewki w gałkach ocznych, otworek w pupci i jakiegoś robaka (tzn część mózgu chyba :tak:)
teraz mam się zgłosić do poradni po skierowania na NFZ na cukier, toksoplazmozę, mocz i krew. mimo że nie biorę witamin wyniki ze szpitala mam rewelacja więc dalej mam nie brać..

a co do szyjki... hm... powiedział że lepiej jak na operacji... tzn. okazało się że zrobiło mi się wtedy rozwarcie na cm ale już go nie ma. powiedział że mi nie mówił bo ja z tych analizujących i bym na zawał zeszła a tak znow jest ok i rozwarcia nie ma a tak się dzieje od znieczulenia ogolnego - zwiotczenie miesni....
łooo... pół kilo? :D to chyba póki co jest największa z wszystkich :D ale rosną nam te dzieci :) fajnie że wszystko ok :) czekam na to foto :D bo siusiaków już sporo się naoglądałam :p

Melduję się po wizycie z kolejnym chłopakiem noszonym w brzuchu na Maja :)!
Co prawda termin wychodzi na końcówkę kwietnia :)
gratuluję syna :)

Wpadam tylko na chwilę kochane.
Ja już po wizycie i oficjalnie pochwalę się, że oczekuje drugiego synka :lol:
Potem wrzucę fotki na galerię :)
Synuś fikał przez całe usg :D Ciężko go było pomierzyć.

Zaglądne do was później :)

Zobacz załącznik 599778
jeszcze raz gratuluję syna :) piękne to zdjęcie :)

I ja dołączam do wieści z dzisiejszych wizyt, nic pomiędzy nóżkami nie było widać. :-) Dziewczynka, jak się patrzy. :-)
Jestem tak szczęśliwa, że nie mogę w ogóle ochłonąć. :D 300 g zdrowa, ale zdjęcia strasznie nie wyraźne. :) Aż ręce mi się trzęsą. :D
gratuluję udanej wizyty :* super że wszystko ok :)

Lena - jakie piękne zdjęcie!!! Synuś cudowny!!! :)

Ja również po wizycie. Wszystko dobrze. Szyjka na szczęście się wydłużyła do 4cm, więc jesteśmy zadowoleni. Synuś wszystkie parametry ma książkowe, waży 300g. Zdjęcia mam ale nie takie wyraźna jak Leny :)

Jednak jest jedna sprawa która niepokoi gina... podobno łóżysko zakrywa ujście szyjki (nie pamiętam jak on to dokładnie powiedział)... w każdym bądź razie, jeśli się to nie zmieni to będzie wskazanie do cesarki... :no: nie wyobrażam sobie tego, pierwszego synka rodziłam siłami natury i teraz chcę tak samo...

Edit: doczytałam w karcie ciąży: PLACENTA PREVIA MARGINALIS (łożysko przodujące brzeżne)... któraś z Was tak ma????
super że z dzidzią ok :) i że szyjka się wydłużyła :) i trzymam kciuki za to łożysko, żeby się jednak obyło bez cesarki... :*

Dziewczyny miałam iść na USG w poniedziałek ale przełożyłam na dzisiaj. I jest CHŁOPAK!!! Nic więcej nie wiem bo to było na szybko badanie, żeby podejrzeć płeć:) Jeszcze dochodzę do siebie:)
wow, ale rośnie liczba mężczyzn :D gratuluję :*

A i jak możesz to dopisz mi następną wizytę 7 stycznia. Mam kolejne i już ostatnie usg ;)
to taki krótki odstęp czasu między tymi usg? myślałam że ostatnie usg gdzieś w trzecim trymestrze będziesz miała :)

gratuluje wszystkim udanych wizyt :D gratuluję każdej razem i każdej z osobna siusiaków i małych muszelek :-p że tak określę :-p
Ja już w sumie opisałam, że u mnie Kuba potwierdzony na 100% ;] lekarz się śmiał "No co to jest? może Pani mi powie? na co to wygląda? ":-p a ja w śmiech no... na siusiaka!:-D a lekarz w śmiech, że jest worek i są jajeczka żeby się nie martwić :D

i to że bezwstydne to moje małe pierworodne też pisałam...:-D na usg tylko się tyłeczkiem odwracało i dyndał siusiakiem ... no myślałam że tam padnę! :-D lekarz na kręgosłup, a on już fikołek i pokazuje, lekarz na główkę a on znów fik i nogi rozwalił i się chwalił:-D... 362gramy żywej wagi... tak więc od prenatalnych tydzień temu przytył ok 80gramów :-)

I wczoraj leżał sobie na brzuszku, wyciągał rączki i krzyżował na klatce piersiowej :-D
Zdjęć nie wstawię, bo tylko siusiaka widać wyraźnie a ogólne to tylko trzy zdjęcia dostałam ...bo wiercipięta niesamowita...i bezwstydna do tego ;p

a następna wizyta 2 stycznia :)
no syn rośnie jak na drożdżach :) super że wszystko dobrze, gratuluję :)

Byłam dziś na wizycie, zdjęcia mój lekarz robi strasznie nie wyraźne...Najważniejsze że dzidzia zdrowo rośnie- 230 g. Płci jeszcze nie określił- ale jak się przygladałam sama to nie widziałam za bardzo żeby coś między nogami było :-) haha
U mnie w rodzinie same dziewczyny , jako że ja też mam córe to każdy liczy na chłopca a ja czuje że to druga księżniczka będzie.. ale to sie w styczniu okaże .
Badania ok , morfologia, cytologia. A to podwyższone CRP mam skontrolować za tydzień, lekarz obstawia że po przeziębieniu mi wzrosło
gratuluję udanej wizyty :* no to czekamy do stycznia na określenie płci :D

ja dzisiaj odebrałam wyniki badań, mam liczne bakterie w moczu i niedobór witaminy D3 w organizmie. W poniedziałek wizyta to ciekawe co mi gin powie.

Do góry