reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Gratuluję chłopaków:-) ja też przeczuwam chłopaka, ale muszę poczekać do 03.01 wtedy jadę na wypasione usg, potem mam wizytę 13.01 u mojej lekarki więc może zrobi mi tez usg to się upewnię:)
- zresztą myślałam że już się nie dam rady umówić bo dzwoniłam do niej 4 dni i nie odbierała :wściekła/y:

Lena - jakie piękne zdjęcie!!! Synuś cudowny!!! :)

Ja również po wizycie. Wszystko dobrze. Szyjka na szczęście się wydłużyła do 4cm, więc jesteśmy zadowoleni. Synuś wszystkie parametry ma książkowe, waży 300g. Zdjęcia mam ale nie takie wyraźna jak Leny :)

Jednak jest jedna sprawa która niepokoi gina... podobno łóżysko zakrywa ujście szyjki (nie pamiętam jak on to dokładnie powiedział)... w każdym bądź razie, jeśli się to nie zmieni to będzie wskazanie do cesarki... :no: nie wyobrażam sobie tego, pierwszego synka rodziłam siłami natury i teraz chcę tak samo...

Edit: doczytałam w karcie ciąży: PLACENTA PREVIA MARGINALIS (łożysko przodujące brzeżne)... któraś z Was tak ma????

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiek ja miałam łożysko całościowo przodujące (całkowicie zakrywało ujście wewnętrzne) i mi się przesunęło wraz ze wzrostem macicy. Cały czas leżałam, brałam leki i jest już z łożyskiem ok (z łożyskiem, bo ja dodatkowo mam krwiaka).
Jesteś dopiero w 19 tygodniu więc jest duża szansa, że jak macica będzie rosła to i łożysko się przesunie. Ale faktycznie, gdyby (odpukać) się nie cofnęło, to też mi mówili o cesarce.
Trzymam kciuki aby i u Ciebie wszystko wróciło do normy.
martuska- gratulacje

Do góry