reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Gratuluję chłopaków:-) ja też przeczuwam chłopaka, ale muszę poczekać do 03.01 wtedy jadę na wypasione usg, potem mam wizytę 13.01 u mojej lekarki więc może zrobi mi tez usg to się upewnię:)
- zresztą myślałam że już się nie dam rady umówić bo dzwoniłam do niej 4 dni i nie odbierała :wściekła/y:

Lena - jakie piękne zdjęcie!!! Synuś cudowny!!! :)

Ja również po wizycie. Wszystko dobrze. Szyjka na szczęście się wydłużyła do 4cm, więc jesteśmy zadowoleni. Synuś wszystkie parametry ma książkowe, waży 300g. Zdjęcia mam ale nie takie wyraźna jak Leny :)

Jednak jest jedna sprawa która niepokoi gina... podobno łóżysko zakrywa ujście szyjki (nie pamiętam jak on to dokładnie powiedział)... w każdym bądź razie, jeśli się to nie zmieni to będzie wskazanie do cesarki... :no: nie wyobrażam sobie tego, pierwszego synka rodziłam siłami natury i teraz chcę tak samo...

Edit: doczytałam w karcie ciąży: PLACENTA PREVIA MARGINALIS (łożysko przodujące brzeżne)... któraś z Was tak ma????

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiek ja miałam łożysko całościowo przodujące (całkowicie zakrywało ujście wewnętrzne) i mi się przesunęło wraz ze wzrostem macicy. Cały czas leżałam, brałam leki i jest już z łożyskiem ok (z łożyskiem, bo ja dodatkowo mam krwiaka).
Jesteś dopiero w 19 tygodniu więc jest duża szansa, że jak macica będzie rosła to i łożysko się przesunie. Ale faktycznie, gdyby (odpukać) się nie cofnęło, to też mi mówili o cesarce.
Trzymam kciuki aby i u Ciebie wszystko wróciło do normy.
martuska- gratulacje

Do góry