reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

karmelowa, piękna kluska :D gratuluję :)

dziewczyny, które już były w ciąży i robiły prenatalne. Powiedzcie mi: czy z tego usg na prenatalnych też dostaje się zdjęcia jak z normalnego usg? Bo u mnie jest możliwość nagrania filmiku na płytę z badania, ale to koszt 50zł, a o zdjęciach nic nie pisze i nie wiem czy się standardowo dostaje, czy nie...

reklama
Gin specjalnie takie zbliżenie dał,bo go męczyłam czy coś już widać między nogami, więc kazał samej sobie poszukac:-D

zdjęcie na tyle śmieszne, że kluska spontanicznie przemianowana przez tatusia z kluski na dinozaura:szok:

Czesc dziewczyny. Ja pierwszy raz na forum :) termin mam na 20 maja, do lekarza idę w piątek. Jedno usg już miałam robione i widziałam serduszko mojego dzidziusia :) pozdrawiam

ptysia, karmelowa - gratulacje!

dziewczyny, które już były w ciąży i robiły prenatalne. Powiedzcie mi: czy z tego usg na prenatalnych też dostaje się zdjęcia jak z normalnego usg? Bo u mnie jest możliwość nagrania filmiku na płytę z badania, ale to koszt 50zł, a o zdjęciach nic nie pisze i nie wiem czy się standardowo dostaje, czy nie...

U mnie były zdjęcia, bez filmu. Raczej radzę Ci nagrywać usg z 20 tc, bo wtedy dziecko już bardziej wygląda jak człowiek i jest bardziej ruchliwe :rofl2:

Czesc dziewczyny. Ja pierwszy raz na forum :) termin mam na 20 maja, do lekarza idę w piątek. Jedno usg już miałam robione i widziałam serduszko mojego dzidziusia :) pozdrawiam

Witaj i gratulacje! :tak:

Hej dziewczynki,

byłam wczoraj na wizycie u mojego prof. Godzina wejścia do gabinetu: 23:45... no i cena 350zł za wizytę... z tych względów nie będę u niego prowadziła ciąży, ale chciałam iść podziękować i się pochwalić :zawstydzona/y: bo gdyby nie jego operacja w styczniu, ehh... nieważne...

Maleństwo jest cudowne, serduszko słyszeliśmy oboje z M. i łezka poleciała... Maleństwo machało pięknie nóżkami i rączkami... CUD po prostu!

fotka:

10t4d.jpg

Ale niestety... nie było wszystko tak pięknie... mam krwiaka ponad 2cm... dostałam znowu duphaston 3x1, luteinę dopochwowo 2x2 no i mam się oszczędzać, zero sexu przez 2 tyg... strasznie się boję, żeby nic się ni wydarzyło... na razie żadnych plamień nie miałam...

następna wizyta to badania prenatalne u mojego gin 21 październik o 17:30...

Załączniki

• 10t4d.jpg
    10t4d.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Nadzieja właśnie byłam ciekawa co u Ciebie. Jaka nieludzka pora przyjmowania pacjentek... Super, że dzidzia rośnie i wszystko z nią dobrze:) A krwiakiem się nie przejmuj, odpoczywaj, dużo leż i będzie dobrze!:)

Do góry