reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Ja już po wizycie (poniedziałek) ;-) Malutka rośnie jak na drożdżach, 28t2d waga 1387g. :-) Obrócona główką w dół, lekarz twierdzi, że już się nie powinna odwrócić, ale któż ją wie. :-p Czyli to co usilnie ładuje mnie po pęcherzu, to raczej nie nóżki, tylko piąstki. :-)

W końcu na moją prośbę doczekałam się zbadania szyjki, ;-) lekarz z przekąsem stwierdził, "nic się nie skraca" :-p Patrzył na mnie, jakbym miała wszystkie syfy świata, a wiem że nie mam.:-p Jakieś obrzydzenie musi mieć związane z tym badaniem, :-) ważne, że wszystko ok. :-D Także palcówa zaliczona. :-D

Do tego plus 2kg przez miesiąc, więc nie ma tragedi, :-) ale już 83. :szok::-p

reklama
Natuszka to juz kawal kobitki z tej twojej córci.
Ja mam tak duże upławy ze ostatnio jechałam do szpital sprawdzić czy mi wody sie nie sacza ale jest oktez w panike wpadlam bo znajoma urodzila w 33 tugodniu

Ewstra, ja mam tak samo przerazajace uplawy i strach o wody... U mnie powodem jest podobno luteina ktora aplikuje 3x1

Hej,
Pyt 2, czy ktoras z Was ma w ciazy alergie (tudziez astme)? Czy w ciazy mozna cos brac na to? Mam od kilku dni kleista flegme w gardle, zatkane uszy a teraz jeszcze nocne dusznosci i swiszczacy oddech. Dzis widze sie z lekarzem zeby osluchal czy nie zlazlo co do oskrzeli... Ale jesli to alergia to ciekawe jak moge sobie pomoc?

Hmmm to nie rozumiem masz tą alergię czy nie? Jeśli byś miała to codziennie byś brała leki ew. zastrzyki co jakiś czas tzw. odczulanie...a jeśli tak tylko przypuszczasz to lepiej skonsultuj z lekarzem...
W ciąży nic nie możesz robić...jeśli urodzisz możesz się wybrać do alergologa i wtedy dalej działać...Ja choruje ale nie na astmę :-) od kilkunastu lat , przyjmuje leki a teraz się odczulam (dostaje zastrzyki co mc) W ciąży też nie przerwałam bo mam bardzo malutką dawkę więc nie sądzę żeby to jakoś znacznie wpływało....a został mi jeszcze rok lecz chyba teraz przerwe w marcu Ja już mam 4 lata odczulania więc styknie na jakiś czas

Iza marta, a czemu podejrzewaliscie cukrzyce u Ciebie? Mialas jakies objawy?
Ja od miesiaca tez podejrzewalam. Wtedy zaczely sie nagle dziwne objawy, takie jak nocne poty, drgawki, chudniecie. Czytalam w necie i wygladalo mi to z kolei na hipoglikemie nocna, no w kazdym razie ten cukier krazyl mi po glowie....
Hipoglikemia to nie cukrzyca...to jest niedocukrzenie
straciatella
witamy z powrotem :))))) jajca genialne :-D

iza_marta uszka do góry kochana dasz radę, napisz do brownaguli ona doradzi co i jak :-)

reklama
Diabliczka, ja mam wiele dolegliwosci i chorob niewyjasnionych przed ciaza. Nie kazdy wie, ze na cos choruje, tym bardziej ze wiele rzeczy "wylazi" w ciazy albo nawet tylko w ciazy wystepuje...
Ja przed ciaza mialam problemy zatokowe ale podchodzace pod alergie (pojawialy sie w konkretnych terminach, miejscach itd..,), czesc lekarzy faszerowala mnie antybiotykiem, bez robienia wymazu i bez efektu, a druga czesc sugerowala alergie ale nie doszlo do badan. Teraz tez byl u mnie lekarz i powiedzial: chyba infekcja gornych drog ale tez moze alergia bo siedze zamknieta w domu od kilku miesiecy.... Prosze nawilzac nos, ewentualnie krople, tantum verde i tyle.

A co do hipoglikemii, to fakt, nie jest to cukrzyca ale w cukrzycy wystepuja takie stany. Pisalam ze podejrzewalam ze cos z cukrem u mnie nie halo. I test obciazenia wykazal cukrzyce ciazowa a pomiary glukometrem wskazuja na sklonnosc do hipoglikemii w nocy.

Ewstra, dzisiaj jedna kolezanka z naszego forum pisala mi ze lezala w szpitalu z dziewczyna ktorej paski lakmusowe nie wykazaly ubytku wód a jednak sie sączyly... I teraz zglupialam juz... :eek:

Ostatnia edycja:
Do góry