reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

iza_marta miałam odebrać wyniki przed jutrzejszą wizytą, ale tak się denerwowałam, że kazałam mojemu pojechać po nie dzisiaj. Na szczęście widzę wszystko w normie.
A glukoza przed 84, a po 2 godzinacha: 114 :-)

reklama
Iza marta, jakie mialas wyniki cukru??? Ja sie boje czy wystarczy u mnie wizyta u diabetologa czy tez wsadza mnie do szpitala na szczegolowe badania...

Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy:
Czy na forum bb jest gdzie watek o cukrzycy? Widziala ktoras? Jak tam to pomozcie mi i podajce linka bo ja nie mam komupera a w telefonie nie mam takiej przegladarki zeby szukac :(

Nanncy jest watek na forum. Ja wyszukalam w telefonie. Po nazwie cukrzyca. Na forum korzystam tylko z komorki.
Moj wynik to 5 cos naczczo a po 2godz 9,7 o ile dobrze pamietam.

Chyba 7 cos bylo podane. W szpitalu mowili, ze gdybym miala ponad 11 to jest to cukrzyca nie ciazowa.
A kiedy idziesz do poradni?

Iza marta, caly ranek ryczalam bo nawet prywatnie terminy byly na ok za 2 tygodnie!!!! Najblizszy chyba za tydzien. Darmowych to nawet nie szukalam bo nie ma sensu, dla ciezarnych jest chyba tylko w szpitalu oddalonego ode mnie o 1godz drogi autem, 1,5 autobusami a taksowks koszt ok 80zl w jedna strone! Plakac mi sie chce....
Cudem udalo mi sie dorwac jedna babke prywatnie, na dzis!!! Ale nie wiem czy jest w ogole sens...

Nanncy zawsze jest sens. Najwazniejsze co trzeba teraz zrobic to trzymac sie diety ze stronki, ktora Ci podalam, bo tak czy inaczej bedziesz musiala sie do niej stosowac. Jak widzialas pisalam tez na forum w watku o cukrzycy i wszystkie dziewczyny pisaly, ze dieta jest najwazniejsza. Mnie brzuch wczoraj bolal i w nocy az mnie bol znow obudzil. Jestem ciagle glodna i czuje sie zagubiona. U mnie jeszcze jest lipa pod tym wzgledem, ze mam jakies problemy z szyjka pod katem nowotworowym i czekam na wyniki co to bedzie, wiec juz calkiem sie posypalo!

Ostatnia edycja:
reklama
Iza marta, no doskonale Cie rozumiem z bolem brzuszka... Jeszcze jak dzis sie stresuje to tym bardziej boli... Diety az tak bardzo sie nie boje. Zalamuje mnie fakt, ze ja w ciazy leze i dodatkowo wymagam opieki bo sama nie prZygotowuje posilkow :( Juz itak bylo to wyjatkowo uciazliwe zarowno dla mnie jak i dla bliskich. A teraz to w ogole nie wiem kto sie mna zajmie....
I dzis jak na zlosc zaczely mnie bolec nerki ....

Do góry