reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Witam po wizycie i ja :)
U nas nie potwierdzone na 100%, bo Dzidzia leżała bokiem, ale myśli, że to może być dziewczynka, znów tak się ruszała, że nic nie można było potwierdzić, albo zrobić dobrego zdjęcia ;-) Mam nadzieje ze 4.01 na 3d mi powiedzą, żebym mogła już wszystko kompletować... Maluda ma od głowy do pupy 13,4 cm( z nóżkami ma ok 17 cm) i waży 320 gram, serduszka znów słuchaliśmy, zapisał mi żurawit na te moje nerki... Mam zrobić badanie moczu i przyjść pokazać, jakby co będą dalsze lekarstwa. Cieszę się, że wszystko dobrze, Mój D, od miesiąca mówi, że to będzie córka, bo tak samo się rozpycha ponoć jak ja :-D
Zobacz załącznik 598701

reklama
Madziulka Malusiolka gratuluje wizyt;-)
Pysia super ze dziewuszka Majki sa fajne ale bardzo hmm malo spokojne;P Lubie to imie;-)
Nancy zobaczysz co u elkarza nie stresuj sie u mojej siostrzenicy tez malo wod pod kontrola na pewno trzeba wiecej plynow w razie W slyszalam o uzupelnianiu wod ..
Ivon tak to jet z NFZ i wcale mnie to nie dziwi niestety ...idz prv bedziesz spokojniejsza

miałam wejść wczoraj się pochwalić ale zdjęcia nie chciały mi się załadować :confused2:
No ale do rzeczy:
Wszystko w najlepszym porządalku, bardzo fajny lekarz mnie badał, jak mnie zobaczył to stwierdził że nie widać że jestem w ciąży :-p
A jak mąż powiedział dumny że to już prawie 19 tydzień, zrobił oczy jak 5zł i pytał czy poważnie bo on myślał że to pierwsze prenatalne :-D
Później na usg stwierdził że jednak ciąża jest :-D
Wszystko na swoim miejscu jest, żołądek mały po mamusi, nóżki długie po tatusiu :-D
Strasznie się wierciło na usg...
Mąż nie wytrzymał i od razu powiedział że zawsze nam robi na złość na usg, i nie chce pokazać co tam między nóżkami chowa ;p
I tak się rozwaliło, lekarz stwierdził że..."chłopak na 100%" :-D:-D:-):rofl2:
Oczywiście ślubny dumny, że będzie "prawdziwym" tatusiem i ustrzelił xD

Analiza ryzyka, tzn wszystkie markery jak poszerzony fałd karkowy,krótsze kości ramieniowe i udowe nieobecne :-)
ryzyko wyjściowe trisomii 21 to 1:1190, a Indywidualna wartość to 1:3964 uff :-)
No i waży już 278g i według usg termin porodu to 4 maj a ostatnio było że 6 maj :laugh2:
Także będzie BYK jak się patrzy :-)

a oto fotki : buzia i dowód że jednak piękny siusiak jest :-D
2013-12-12 20.53.48.jpg2013-12-12 20.52.37.jpg

Załączniki

• 2013-12-12 20.52.37.jpg
    2013-12-12 20.52.37.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 115
  • 2013-12-12 20.53.48.jpg
    2013-12-12 20.53.48.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 111
jakie piękne maleństwa już właściwie nie takie maleństwa;-) cudowne gratuluje tym ci poznały płeć:tak: mam nadzieję że niedługo do was dołączę:-)
ivon89 ehh to musiało być okropne ale jak co to idź prywatnie ja tak zrobiłam jak mi mój gin prawie nic nie pokazał na monitorze martwiłam się i na następny dzień popędziłam do innego lekarza wszystko ok i gitara:-D ja miesiąca nie umie wytrzymać bez usg a co dopiero 2:szok:

reklama
Dziewczyny gratuluję wizyt. Widzę, że coraz więcej z Was zna płeć i już Wam zazdroszczę;-).
Ja pierwszą ciążę prowadziłam do 6 miesiąca w Irlandii i ze względu na opiekę medyczną w tym kraju i własny spokój na wizyty jeździłam do polskiej kliniki. Wizyty kosztowne, ale spokój mój był bezcenny. Także dziewczyny jak macie się zamartwiać, to idźcie prywatnie na kontrolę. Stres teraz jest Wam niepotrzebny.

Do góry