reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Soniafka - tulę mocno, bardzo mi przykro. Następnym razem wszystko będzie ok zobaczysz
Sebata- trzymam kciuki żeby dzisiejszy wynik był błędny

Reszcie dziewczyn gratuluję wizyt ;-)

reklama
Oto mój kosmita.
Na moją prośbę o próbę określenia płci, gin jednoznacznie odmówił :baffled: Twierdząc, że 60% prawdopodobieństwa to jak rzut monetą... Tak więc nadal nie wiem :sorry:

Badanie ok - kark, kość, serducho - wszystko pozytywnie.

baby1.jpg

I od frontu:
baby2.jpg

Załączniki

• baby1.jpg
    baby1.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 135
  • baby2.jpg
    baby2.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 142
Śliczne maluszki :*

soniafka kochana strasznie mi przykro! Wiem co teraz przeżywasz :( Rok temu przez to samo przechodziłam. Musisz w ciszy wypłakać się i uporać z bólem, a potem sama zobaczysz nabierzesz nowych sił i napewno wam się uda! Mi się udało i wierzę, że u Ciebie będzie tak samo. Ściskam mocno :* Dla Twojego aniołka
[*]

ja po badaniu prenatalnym :tak:

serducho biło :tak: żołądek ładny, nerki pracują :tak: łożysko na tylnej ścianie, pępowina pięknie dokarmia ;-) w główce też wszystko ładnie poukładane ;-)
rączki dwie, nóżki dwie, stópki dwie :tak:
nosek jest, przezierność 1,54 mm ;-) długość 5,6 cm ;-) termin wg usg tak samo jak wg om ;-)
z Mrówkiem tak samo miałam :tak: termin na 10 czerwca od samego początku ;-) urodzony 10 czerwca ;-) sam sobie wybrał ;-)

krew poszła do Warszawy ;-)

za tydzień mam podjechać na chwilkę, by sprawdzić jeszcze tętnice czy cuś ... maluch miał nas w nosie i odwrócił się plecami ;-) a pan doktor właśnie chciał podejrzeć płeć ;-)

Hej ! Ja właśnie wróciłam z usg :) Wszystko w porządku, termin przesunął mi sie jednak na 7 maja, tydzień wcześniej ! Moja przyjaciółka będzie załamana, ma ślub 2 maja ;) Mam nadzieję że się jeszcze dotoczę....
W ogóle dziecko na monitorze było juz wieeelkie :) Nie wiem ile ma cm, ale w porównaniu z ostatnią wizytą bardzo urosło:)

Co to znaczy że łożysko kształtuje się na przedniej ścianie? Lekarka tylko wspomniała, nie rozwinęła tematu i przeszła dalej, więc nie wiem czy to źle ;)

Zazdroszczę wam zdjęć ! Moja lekarka powiedziała, że nie może mi go dac, ponieważ badanie jest robione na nfz i zdjęcie musi zostać w papierach jako dowód :( Jak to jest u was ? Chyba wszystkie nie chodzicie prywatnie ?

reklama
Ja mam tez lozysko na przedniej scianie nisko jeszcze umieszczone ale mi tez nic wiecej nie mowila moze ktos tu bedzie wiedzial o co chodzi;-)
Gratuluje udanych wizyt:-)

Do góry