reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u ginekologa - usg

A to moj maly czlowieczek 6 cm juz ma 10 +2
1524054704751.jpg

Załączniki

• 1524054704751.jpg
    1524054704751.jpg
    549,2 KB · Wyświetleń: 677
reklama
No ja mialam wczesniejsza owulacje tak okolo 10 dc pewnie dlatego jest wieksze od twojego albo bedzie mialo w przyszlosci 200 cm wzrostu [emoji4] [emoji4]
Wiesz byłam troszkę w szoku, bo moja koleżanka w 12 tygodniu miała 6cm dzidziusia. Ale ważne, aby było zdrowe. Każde dziecko jest inne.

reklama
Szukalam w necie 11 tydzien 6- 8 cm to by sie zgadzalo jak wg wczesniejszej owulacji

Tak Kochana, ale chyba skończony 11 tydzień? a nie rozpoczęty? Wiek bobasa liczy się w skończonych tygodniach...
10tydzień skończony czyli 10+6, CRL 330mm Link do: 10 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
11tydzień skończony czyli 11+6 CRL nawiększy bobas miał 630mm Link do: 11 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Ja tez miałam ovu 10,albo11dc i jak byłam 10+5 to miał 350, czyli właśnie był większy o te kilka dni.
To nic takiego, może podał ci po prostu nie wielkość dzidzi (CRL), tylko tego pęcherzyka...

Do góry