reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

no super wynik:-)
sama sie zastanawiam czy jeszcze raz nie zrobic bety?? w sumie robiłam dwa razy, było ok..ale wizyta dopiero 25.01 i o 21.30 także jeszcze tyleeee czasu..

reklama
Ja sie martwie czyms innym.... chora jestem i mam spuchniete gardlo troche... martwie sie ze to nie od przeziebienia ale od tarczycy a nigdy na nia nie chorowalam :/

aniawos mnie lekarz zalecil zrobienie 2 razy bety w odstepie tygodnia zeby zobaczyc czy ladnie rosnie od tego pierwszego wyniku, czyli : pierwszy wynik 6800, drugi 37000, trzeci.... ?:>
Jak masz byc spokojniejsza to sobie zrob:)

Ostatnia edycja:
No to ja na pierwsze usg pewnie długo poczekam - mieszkam w uk - tutaj pierwsze badanie usg robi się w 14 tygodniu :(
A później jeszcze tylko jedno w 20 chyba...
Jutro idę zarejestrować sie do lekarza pierwszego kontaktu. Tam zrobią mi test i pierwsza wizytę u położnej - bo tu ciąże prowadza położne - będę miała za jakieś 10 tygodni. Smutno trochę, ale trudno - trzeba się z tym pogodzic.
Trzymam kciuki za wszystkie wrześniowe Mamusie :)

Ja tez mieszkam w UK i jakbys miała jakies pytania to sie nie krępuj to moja druga ciąża tutaj wiec mam troche doswiadczenia.Niestety tutaj jezeli nie ma komlikacji to robią tylko dwa skany ale nie jest tak zle jak ludzie mówią;-):tak:.

witam, ja właśnie po wyczekiwanej 2 tygodnie wizycie
Mononoke - gratulacje super wynik
z moim fasolkiem wszystko super ma 7 tygodni - 8mm i widziałam jak bije serduszko :)))))) normalnie skaczę ze szczęścia, zdjęcia dostałam moze nie idealne, ale dla mnie naj naj :
usg.jpg
troszkę mała kopia ale na oryginale jest lepiej :)
a i termin porodu jest na 08 września...

Jestem po pierwszej wizycie.
Widziałam moje maleństwo :)
ma 8 mm i bijące serduszko.
Jak narazie wszystko ok.

Strasznie się ciesze :)

Pozdrawiam

Dziewczyny gratuluję dobrych wieści, mam nadzieję, że i ja w czwartek będę mogła wkleić zdjęcie z USG i zobaczyć bijące serduszko.
Już wkrótce będziemy wklejać zdjęcia wyraźnych główek, rączek i nóżek. Z jednej strony mi się dłuży ten czas a z drugiej strony patrząc na syna nie mogę uwierzyć, że czas tak szybko leci...

reklama
dziękuje dziewczyny :)

asia* - to super, mamy takie same słoneczka hihi:)
Mama Boo - na pewno w czwartek będzie dobrze, warto doczekać tej chwili :) a synek to chyba taki słodki urwisek co?

Do góry