reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Hej. Ja wczoraj miałam wizytę o 20.15 a weszłam dopiero 21.30 tyle było pacjentek do gina. U mojej kruszynki serduszko już bije, jestem na początku 7 tyg czyli wypada mi termin na 1 września. IMG_1820.jpga oto moja kruszynka.

reklama
Gratuluję Wrześniowe Mamy tego szczęścia pod serduszkiem:-):-)
niech Wam sie wszystkie dziecinki zdrowo rozwijają i dość bezboleśnie przychodzą na ten świat:-)
Pozdrawiam Serdecznie Mama Grudniowa 2010

Hej. Ja wczoraj miałam wizytę o 20.15 a weszłam dopiero 21.30 tyle było pacjentek do gina. U mojej kruszynki serduszko już bije, jestem na początku 7 tyg czyli wypada mi termin na 1 września.Zobacz załącznik 317526a oto moja kruszynka.
Kochana śliczną masz kruszynkę:-):-)
To sie osiedziałaś w tej kolejce:szok: dobrze ze mają tam telewizor w poczekalni:-p

No w końcu wróciłam od gina i obecnie widać tylko jajo płodowe wielkości 8,1 mm ale zagnieżdżone prawidłowo w macicy, wyniki bety ok. Wiek ciąży obliczył na 5 tydzień 3 dzień ciąży. Kolejną wizytę mam dokładnie za 2 tygodnie.

I ja po wizycie.Pęcherzyk i zarodek wskazyją na ok 6 tydz czyli tak jak z @. Co do serduszka to nie było całkiem widoczne, ale jak to lekarz stwierdził leciutko coś pulsuje. Za 2 tyg na wizytę aby dokładnie obejrzeć serduszko.
Trochę jestem smutna bo myślałam, że już wyraźnie pokaże się duże serduszko, a tu dopiero taki mały zaczątek:-(

Serduszko pulsuje i to jest najważniejsze! urośnie i będzie biło jak dzwon Zygmunta! :-)
Mam nadzieję, że tak będzie, ale jakieś takie obawy mnie nabrały.
Niby w 6-7 tyg serduszko się kształtuje (tak poiwedział mi gin) ale i tak strasznie mnie to martwi:-(

Oby wytrzymać te 2 tyg do następnego usg:tak:

reklama
Motylla super że wizyta się udała! Niie ma to jak siedzieć u lekarza w kolejce :no:
Zdjęcie piękne:tak:
Bardzo dobry lekarz:tak: więc warto czekać, byłam wcześniej u innego to nawet nie ma porównania z tym. Tamten to mi wyrzucił że po co robiłam test powinnam wiedzieć że jestem w ciąży , gdyby np mąż wyjechał w delegacje to wtedy powinnam robić jakby coś sugerował więc zmieniłam i nie żałuje.

I ja po wizycie.Pęcherzyk i zarodek wskazyją na ok 6 tydz czyli tak jak z @. Co do serduszka to nie było całkiem widoczne, ale jak to lekarz stwierdził leciutko coś pulsuje. Za 2 tyg na wizytę aby dokładnie obejrzeć serduszko.
Trochę jestem smutna bo myślałam, że już wyraźnie pokaże się duże serduszko, a tu dopiero taki mały zaczątek:-(
Jak już pulsuje to na pewno za 2 tyg będzie już widoczne więc głowa do góry na pewno będzie wszystko ok:tak:

Do góry