reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

kasiula super..co do usg genetycznego, to mój gin nawet się nie pyta czy chcę czy nie, po prostu robi. Tak było przy pierwszej ciąży..takze teraz 1 marca bedę miała.

reklama
Mnie moj gin powiedzial ze dobrze zrobic - w sumie racja, ja sie co prawda denerwuje jak szalona ale lepiej wczesniej sie dowiedziec niz pozno.... ale i tak zakladam ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku :p
Mojej znajomej (33 lata) ginek cala ciaze mowi ze wszystko jest ok a jak urodzila to przezyla szok i mega depresje bo sieokazalo ze dzieciatko ma zespol Downa.

Ja jakoś nie dopuszczam do siebie myśli, że z dzieciątkiem mogłoby być coś nie tak.

Co do badania to jeszcze nie wiem. Narazie lekarz nic nie wspominał, a ja nie pytałam, bo to jeszcze za wcześnie. Może na następnej wizycie. Maluszek będzie już miał ponad 12 tygodni.

mój też na razie nic nie wspominał o USG genetycznym. Nastepna wizyta za 10 dni to może wtedy się dowiem. A płacicie za to dodatkowo czy w ramach wizyty?

fasolka 8t1d 001.jpg

a To moja mała żabka w 8t1d. Ladnie widac juz raczki i nozki.

Trochę malutkie, ale jeszcze nie ogarniam skanera;)

Załączniki

• fasolka 8t1d 001.jpg
    fasolka 8t1d 001.jpg
    7,6 KB · Wyświetleń: 112
Ostatnia edycja:
W końcu i ja się doczekałam pierwszego usg :-)
Wygląda na to, że rośnie mi kolejne diablo ;-) Dziecię było tak ruchliwe, że nie było szans na jakiekolwiek pomiary i na dobre zdjęcia :sorry: ADHD ma jak nic ;-) Na szczęście tylko jedno jest :-)

A oto moje trzecie szczęście :-)
201102245321.jpg

Śliczne dzieciaczki:tak:
fenulka Twój to już całkiem duży:-D Super zdjęcia.

Ja też już po wizycie, USG miałam też przez brzuch, potwierdziło 10tydz. Zdjęcia nie dostałam, bo Pani doktor nie drukowała nawet. Dzidzia ma ponad 3cm i pierwszy raz widziałam serduszko, wspaniała chwila :happy2:
I dobra wiadomość odnośnie torbieli która mi się wcześniej pokazała, okazało się, że już się wchłonęła, także jestem spokojniejsza.
Kolejna wizyta za 4tyg i wtedy sprawdzimy zdrowie maluszka.
Czekam z niecierpliwością.

reklama
Mały ma prawie 7 cm :))) No i chyba mamy pierwszego mężczyznę na forum ! Tak na 90 %, choć ginka mówiła by na niebiesko pokoiku nie malować. Eh super....

No to niezły olbrzymek:tak: Moje Maleństwo w tym samym czasie miało "ledwie" 5,3 cm No i serdecznie gratuluję małego Mężczyzny:-) A tak z ciekawości, na kiedy Ci ginka określiła termin z usg?

Do góry