reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

kasiula super..co do usg genetycznego, to mój gin nawet się nie pyta czy chcę czy nie, po prostu robi. Tak było przy pierwszej ciąży..takze teraz 1 marca bedę miała.

reklama
Mnie moj gin powiedzial ze dobrze zrobic - w sumie racja, ja sie co prawda denerwuje jak szalona ale lepiej wczesniej sie dowiedziec niz pozno.... ale i tak zakladam ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku :p
Mojej znajomej (33 lata) ginek cala ciaze mowi ze wszystko jest ok a jak urodzila to przezyla szok i mega depresje bo sieokazalo ze dzieciatko ma zespol Downa.

Ja jakoś nie dopuszczam do siebie myśli, że z dzieciątkiem mogłoby być coś nie tak.

Co do badania to jeszcze nie wiem. Narazie lekarz nic nie wspominał, a ja nie pytałam, bo to jeszcze za wcześnie. Może na następnej wizycie. Maluszek będzie już miał ponad 12 tygodni.

mój też na razie nic nie wspominał o USG genetycznym. Nastepna wizyta za 10 dni to może wtedy się dowiem. A płacicie za to dodatkowo czy w ramach wizyty?

fasolka 8t1d 001.jpg

a To moja mała żabka w 8t1d. Ladnie widac juz raczki i nozki.

Trochę malutkie, ale jeszcze nie ogarniam skanera;)

Załączniki

• fasolka 8t1d 001.jpg
    fasolka 8t1d 001.jpg
    7,6 KB · Wyświetleń: 115
Ostatnia edycja:
W końcu i ja się doczekałam pierwszego usg :-)
Wygląda na to, że rośnie mi kolejne diablo ;-) Dziecię było tak ruchliwe, że nie było szans na jakiekolwiek pomiary i na dobre zdjęcia :sorry: ADHD ma jak nic ;-) Na szczęście tylko jedno jest :-)

A oto moje trzecie szczęście :-)
201102245321.jpg

Śliczne dzieciaczki:tak:
fenulka Twój to już całkiem duży:-D Super zdjęcia.

Ja też już po wizycie, USG miałam też przez brzuch, potwierdziło 10tydz. Zdjęcia nie dostałam, bo Pani doktor nie drukowała nawet. Dzidzia ma ponad 3cm i pierwszy raz widziałam serduszko, wspaniała chwila :happy2:
I dobra wiadomość odnośnie torbieli która mi się wcześniej pokazała, okazało się, że już się wchłonęła, także jestem spokojniejsza.
Kolejna wizyta za 4tyg i wtedy sprawdzimy zdrowie maluszka.
Czekam z niecierpliwością.

reklama
Mały ma prawie 7 cm :))) No i chyba mamy pierwszego mężczyznę na forum ! Tak na 90 %, choć ginka mówiła by na niebiesko pokoiku nie malować. Eh super....

No to niezły olbrzymek:tak: Moje Maleństwo w tym samym czasie miało "ledwie" 5,3 cm No i serdecznie gratuluję małego Mężczyzny:-) A tak z ciekawości, na kiedy Ci ginka określiła termin z usg?

Do góry