reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Dziewczyny wasze maluszki są śliczne :), tym razem i ja mam się kim pochwalić:).
Miałam dziś skan i wg usg jestem w 11tyg i 6dn. a truskaweczka ma 5.1cm :) . Jestem bardzo szczęśliwa że w końcu zobaczyłam co nosze pod serduszkiem.
Mam do was jeszcze pytanie, jak wy byłyście na skanie to lekarza robił wam badanie przez brzuch czy jak to mój mąż mówi dowcipnie(dopochwowo) ??;-)

Załączniki

• 11,6.jpg
    11,6.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Dziewczyny wasze maluszki są śliczne :), tym razem i ja mam się kim pochwalić:).
Miałam dziś skan i wg usg jestem w 11tyg i 6dn. a truskaweczka ma 5.1cm :) . Jestem bardzo szczęśliwa że w końcu zobaczyłam co nosze pod serduszkiem.
Mam do was jeszcze pytanie, jak wy byłyście na skanie to lekarza robił wam badanie przez brzuch czy jak to mój mąż mówi dowcipnie(dopochwowo) ??;-)

ja miałam pod koniec 11t jeszcze dopochwowo.
Gratuluję pięknej Dzidzi.:-)

Ja teraz 11+5dni miałam już przez brzuch :nerd:.

A ja mam w domu padnięty skaner nie mam czym zdjątka zeskanować, a zdjęcie zdjęciu jakieś refleksy się robią, bo śliskim, świecącym papierze dostałam zdjęcie z usg.

Trochę ubolewam z powodu tego skanera bo mam też fajne wielkanocne zdjęcia synka z przedszkola, oczywiście fotograf sprzedawał tylko odbitki i to tylko po 2 jedna mała druga duża, a dorabianie za dużo zachodu :sorry:.

Ja miałam dopochwowo i trochę mnie to zdziwiło bo myślałam ze już będę miała przez brzuch - nie wiem czy to ma znaczenie ale badanie robił mi młody lekarz;-)

Martita w 1 ciąży miałam w 12tc dopochwowo jeszcze i robiła mi kobieta ;-). Myślę, że to trochę od wielkości brzuszka zależy i od tego czy jest się szczupłym. Choć ja akurat szczupła nie jestem, ale brzuszek mam już całkiem spory, nie da go się ukryć za bardzo już.

Mi mój lekarz zapowiedział, że do 15-go tygodnia dopochwowe USG, bo ponoć dokładniejszy obraz daje...:crazy: więc za tydzień jeszcze się przemęczę (13 tydz.) a później będzie już przyjemniej ;-)

Ja jestem w 13 tygodniu i wczoraj miałam robione usg i jeszcze dopochwowo. Pytałam dlaczego tak, na to lekarz powiedział że przy obliczaniu przezierności karkowej lepiej widoczne jest dopochwowo:)( jestem szczupła także tusza tu chyba nie gra roli). Tak poza tym to wszystko super:) maluch ma 7 cm i jest ok.

Ja jestem w 13 tygodniu i wczoraj miałam robione usg i jeszcze dopochwowo. Pytałam dlaczego tak, na to lekarz powiedział że przy obliczaniu przezierności karkowej lepiej widoczne jest dopochwowo:)( jestem szczupła także tusza tu chyba nie gra roli). Tak poza tym to wszystko super:) maluch ma 7 cm i jest ok.

Koniecznie musisz pokazać zdjęcie maluszka :).

reklama
Do góry